odison Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 cos mi sie dzieje z kierownica jak stoje przy nie uruchomionym silniku krece kierownica i slysze ze cos mi skrzypi w prawo i lewo
greg1 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 musisz sprawdzic skad to skrzypienie dochodzi,czy slychac to w kabinie czy poza nia?
tomaszstn Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 A nie jest to czasem od taśmy, tuż pod kierownicą? U mnie trochę też tak jest ale może nie do końca pisk tylko jakby chrobotanie.
Ponior Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 było już pare razy na forum. 1. Może to robić jakaś część z zawieszenia, wahacz, łącznik.... 2. Może to być guma która uszczelnia ściane grodziową, tam gdzie kolumna kierownicy przechodzi. (u mnie to było, psiknięci oleju strzykawką załatwiło sprawe) 3. Taśma kierki też może piszczeć. 4. A może to być po prostu obcieranie kierki o plastik. trzeba powoli i dokładnie wszystko sprawdzić zaczynająć od najprostszej rzeczy.
kamilmlody Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Też to miałem.. Myślałem że trafi mnie szlag! Nasilało się przy wysokich temperaturach. Ściągnąłem osłonę kolumny i próbowałem znaleźć dokładnie skąd, ale roznosiło się po wszystkim i nie dało rady... Próbowałem popsykać sylikonem w spreju - pogorszyło sprawe. Przelałem z 50ml WD40 przez zwijak i początek kolumny kierowniczej. Przesiąkło przez noc i na drugi dzień ustało.
Rekomendowane odpowiedzi