Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Szarpie kilkakrotnie podczas jezdy przy dodaniu gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Witam wszystkich. Mam problem tego typu, że jezeli odpalam na zimnym silniku to czasem ladnie zapali a czasem zgasnie i musze go troszke przegazowac po odpaleniu zeby zaczal normalnie chodzic. Ale druga sprawa z tym zwiazana to to ze jezeli rozpoczynam jazde na zimnym silniku i dodaje gazu to strasznie szarpie a czasem wogole nie reaguje na gaz i samochod sie dlawi i sam zwalnia do tego stopnia ze musze wcisnac sprzeglo i dodac gazu zeby nie zgasl to trwa jakies pare sekund. Na goracym silniku 90 stopni podczas ruszania jedzie ok, jak delikatnie przyspieszam to tez jest delikatne szarpniecie w przedziale 2500-3000 obr/min ale jak mu wcisne duzo gazu to na obrotach (przedzial od 2500 - 4000) strasznie szarpie dopoki nie odpuszcze pedalu gazu. W obu tych przypadkach wyglada to tak jakby mial przerwy w dostawie paliwa. Moze sie myle? Od czego zaczac sprawdzac?

Z gory dziekuje za odpowiedzi :hi:

Opublikowano

Sprawdzic cisnienie na pompie,sprawdzic przekaznik sterownaia silnikiem,sprawdzic cewke,badz cewki.przeplywke,lambde..inny dopisza jeszcze pare rzeczy :hi:

Opublikowano
  • Autor

Przeplywomierz mam dobry bo niedawno wymenilem, a jak byl walniety to auto mimo to nie szarpalo :)

Opublikowano

w ten sposób podchodząc do sprawy.....to może szklana kula, albo wróżenie z fusów ?? :naughty:

a tak poważnie, to zacznij po prostu od podpięcia Vaga i zobacz co pokaże.

Opublikowano
  • Autor

No bede musial tylko ze za bardzo nie mam jak dlatego pytam o rady na poczatek :rolleyes:

Opublikowano

nie masz jak podpiąć Vag-a to tak będziemy mogli zgadywać ale sprawdzić nie zaszkodzi świec wykręć cewki zapłonowe i świece jak będą miały na porcelanie wzdłuż ciemną pręgę to tak wymieniasz świece koszt ok 152zł i fajki tu koszt ok 110 zł

Opublikowano
  • Autor

Dzieki przynajmniej wiem od czego zaczac sprawdzac. Kurcze ostatnio nawet nie mam czasu wejsc na forum a co dopiero zajrzec pod maske :wallbash: Ostatnio nawet zauwazylem ze obroty z deka wzrastaja podczas postoju :mysli: chyba bede musial jechac na vaga.[br]Dopisany: 10 Czerwiec 2011, 01:03_________________________________________________Jutro vag - zobaczymy co wykaze? :gwizdanie:[br]Dopisany: 10 Czerwiec 2011, 22:15_________________________________________________ :confused4: ku mojemu zaskoczeniu na vagu wyszlo ze przeplywomierz jest walniety :no: Wymienialem go niedawno :disgust: Mam zalozony filtr stozkowy niewystarczajaco osloniety od goracego powietrza wiec zasysa gorace i dlatego przeplywka sie zj***la bo zachcialo mi sie kombinowac :wallbash:

Panowie moze wiecie gdzie moge kupic tanio przeplywomierz?[br]Dopisany: 12 Czerwiec 2011, 02:03_________________________________________________zaloze oryginalna puche od filtra powietrza i dobry przeplywomierz, zaczne od tego a jak dalej bedzie szarpac i obroty beda skakac to znowu stozek zakladam :beach: i kombinuje dalej co z tym fantem zrobic :mysli:. Zobaczymy

Opublikowano

Przepływka nie padła przez gorące powietrze a przez filtr stożkowy nasączony jakimś olejkiem :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Kurcze mozliwe :mysli: Byl nasączony jak zakladalem - badziewie :disgust:[br]Dopisany: 12 Czerwiec 2011, 13:01_________________________________________________Wlasnie wykrecilem i sprawdzilem przeplywomierz i ku mojemu zaskoczeniu czysty i suchy w srodku jak nóweczka, przejechalem bialą chusteczką w srodku i nawet nie byla zabrudzona.

Numer przeplywomierza mam taki 280 217 003 czy to jest wlasciwy numer jaki powinien byc w moim modelu audi a4 b5 1.8t AEB 96 rok?

Opublikowano

chyba masz zły kolego ten przepływomierz bo ja też niedawno wymieniałem i kupiłem ori z aso o nr 0280217112 i pod nim drugi nr 058133471A dodam że mi działe wszystko ok i też mam stożek :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Miales racje kolego Juziu :good: Mialem zly przeplywomierz i dlatego tak sie dzialo. Teraz zalozylem o takich samych numerach jak Ty podales i jest ok, tyle ze znowu mam zalozoną ori puche z filtrem powietrza :confused4: Silnik pracuje rowniutko ale jestem pewien ze auto nie jest takie zrywne jak na stozku. :no: Nie ma to jak stozek :naughty: