Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Zmianiarka i Navi panel (Help!!!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem ze zmieniarką i navi panelem. Nagrałem sobie płytkę cd żeby umieścić w mojej niedawno zakupionej A4... Problem pojawił się w chwili gdy próbowałem włożyć płytkę. Probowałem wszystkich przycisków i nie chciał w ogole jej (Cd płyty) pobrac do srodka. Migają tylko światełka. W dodatku teraz przycięła mi się Navi i nie mogę nic na niej przełączyć. Wiecie co mogło się stać i jak to naprawić? Proszę o pomoc niby taka banalna sprawa, a sprawia problemy i prosze o wyrozumiałość.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Napisz jaki masz model auta ? :cool1: Navi ktora ? :cool1: wtedy bedziemy mogli cos pomoc bo tak nie wiedomo o co kaman :gwizdanie:

Opublikowano

Audi B7, rocznik 2005, silnik 2.0 TDI i posiada ona navi RNS-E (duży kolorowy wyświetlacz) jeśli się nie mylę.

Co do navi to dziś włączyłem i po 10 min się odwiesiła wydaje mi się, że przez płytę nawigacji się tnie, bo strasznie charczy jak ją czyta i w jednym momencie chodzi, a później pisze "no navi cd" (więc chyba trzeba laser przeczyścić) Tylko teraz zostaje sprawa zmieniarki, która dalej nie chce wciągnąć płyty do napędu... Na wyświetlaczu jest opcja cd i mp3. jak wciskam mp3 to zaczyna ladować i coś sie tam w zmieniarce dzieje ale pisze ładowanie mp3 i tak cały czas nic sie nie ładuje. Macie jakiś pomysł lub rade? Ogólnie z zewnątrz wygląda jakby była oki załącza się wszytko się podświetla tylko nie chce wciągnąć tej płyty. Probowałem już wszystkiego (długie przytrzymywanie load itd)[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 09:09_________________________________________________Znacie może jakiegoś gościa, który zna się na takich rzeczach w krakowie?

Opublikowano

W NAVI RNS E przeczysc laser opis jest na forum :wink4: a jezeli chodzi o zmieniarke podjedz na Spota do Kraka ktos podepnie ci kompa i sprawdzi bledy :wink4:

Opublikowano

Orientujecie się może gdzie jest w Krakowie można wyczyścić laser? Albo może macie jakiegoś znajomego, który za przystępną cenę wyczyści laser i sprawdzi zmieniarkę?