athek55 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witajcie jak w temacie chciałbym zmienić tarcze na wentyle w swojej niuni. posiadam zwykłe i siła hamowania nie jest zbyt dobra ;/ . proszę o poradę co musiał bym zmienić (zacisk, przewody, ???) czy tylko założyć wentyle cieńsze klocki i jazda Pozdro.
pastaldo Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 tarcze i zaciski na pewno możliwe że i jażma
duffy Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 w 1z przy wymianie z litych tarczna wentylowane: tarcza, klocki, zacisk i jarzmo roboty troszkę więcej niż przy wymianie zużytych klocków i tarcz
athek55 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2011 znalazłem na Allegro zestaw do B5 Po lifcie. kompletny zacisk czy jest jakaś różnica zakładając ten zacisk poliftowy do mojej ???
duffy Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 to samo ale odezwij się do kogoś w dziale sprzedam części, zapewne bedzie taniej niż na allegro
cocoo24 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 oddam 2 zaciski za 70 z przesyłką przy przelewie
89pawel89 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 za 120zl oddam komplet zaciskow z jarzmami 288m na przod oraz tarcze i klocki w niezlej kondycji
athek55 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2011 za 120zl oddam komplet zaciskow z jarzmami 288m na przod oraz tarcze i klocki w niezlej kondycji i bedzie idealnie do mojej ??
Dev Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 bedzie ok musisz miec tez metalowe przewody do tego nowego zacisku 288mm bo te od starego zacisku Lucas nie będa pasowac jak chcesz miec tarcze na "sztywno" to dobrze jak ja przykrecisz do piasty czyli: dobre wiertło Fi5, najlepiej do nierdzewki (kupisz w Castoramie za 15zł) gwintownik M6 dwie śruby nierdzewne z łbem stozkowym wysokosc 12mm (tez Castorama 2zł - 2szt.)
athek55 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2011 wszystko spoko tylko obawiam się żeby mnie koszta nie zjadły jeśli to wszystko poogarniam to się zdecyduję tylko też jest kwestia żeby jednak coś się nie okazało że nie pasuje albo że się nie da bo wtedy kiszka i niunia by musiała stać
Dev Opublikowano 20 Czerwca 2011 Opublikowano 20 Czerwca 2011 jeśli to wszystko poogarniam to się zdecyduję tylko też jest kwestia żeby jednak coś się nie okazało że nie pasuje albo że się nie da bo wtedy kiszka i niunia by musiała stać :polew: :polew: :polew: kolejny niedowiarek, Kolego przerabiałem w sobote Koledze z forum taki zestaw wiec informacje masz na bieząco
athek55 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2011 jeśli to wszystko poogarniam to się zdecyduję tylko też jest kwestia żeby jednak coś się nie okazało że nie pasuje albo że się nie da bo wtedy kiszka i niunia by musiała stać :polew: :polew: :polew: kolejny niedowiarek, Kolego przerabiałem w sobote Koledze z forum taki zestaw wiec informacje masz na bieząco najważniejsze to podtrzymać na duchu
Rekomendowane odpowiedzi