Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] TIPTRONIC nie pokazuje biegu na wyświetlaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest świeżo upieczonym właścicielem A4 2,5 TD w automacie wersja B5 z 98r. i mam pytanie czy cos jest nie tak jeżeli po przełaczeniu na tiptronic na wyświetlaczu nie pojawia się informacja na jakim akutalnie jestem biegu czy to normalne. wpadła mi w ręce jakas instrukcja od AVANTA i tam widać że wyświetlacz to pokzauje a umnie nie

Z góry dzieki za info

Pozdrawiam

Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów i prtefiksie. Ten poprawiłem.

[spedyt]

Opublikowano

Po przełaczeniu na tip powinienes miec na wyswietlaczu inf na którym biegu smigasz,wiec cos jest nie tak! :(.Moze to tylko wyswietlacz ,musisz sprawdzic!

Opublikowano

Witam, jest świeżo upieczonym właścicielem A4 2,5 TD w automacie wersja B5 z 98r. i mam pytanie czy cos jest nie tak jeżeli po przełaczeniu na tiptronic na wyświetlaczu nie pojawia się informacja na jakim akutalnie jestem biegu czy to normalne. wpadła mi w ręce jakas instrukcja od AVANTA i tam widać że wyświetlacz to pokzauje a umnie nie

Z góry dzieki za info

Pozdrawiam

Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów i prtefiksie. Ten poprawiłem.

[spedyt]

A normalne PRND wyświetlają się ?

Jeśli tak to podejżana jest taśma w dzwigni. Jeśli jest tak samo jak w A6 to tam nie ma switchów tylko są magnesiki.

Opublikowano
  • Autor

PRND też nie ma !!!!

Opublikowano

Kolego alo ci wysyadlo podswietlenie ,albo wysiadl komputer sterujacy od skrzyni biegow-znajduje sie w podlodze posazera(przynajmniej umnie).Tez mam ostanio ten problem tylko nie mam czasu wyciagnac licznik.pozdro :a4fan:[br]Dopisany: 30 Styczeń 2008, 09:37 _________________________________________________A skrzynia dobrze pracuje? moze jezdzisz na trybe awaryjnym?

Opublikowano
  • Autor

Skrzynia pracuje bez zarzutów, jednak udało mi sie teraz zakupić magazynek do zmieniarki i zauważyłem że w momencie przełączenia na CD wyświetlacz na FIS`e w miejscu gdzie wyswitela dane z radia czasami gaśnie ale wystarczy włączytć na radio i jest ok. A tak na marginesie po czym poznać że skrzynia działa w trybie awaryjnym?

Pozdrawiam[br]Dopisany: 01 Luty 2008, 08:04 _________________________________________________Kolego Music czy jeżeli wysiadło podświetlanie jestm w stanie sam to zrobić czy raczej wybrać sie do elektromechanika?

Pozdrawiam

Opublikowano
A tak na marginesie po czym poznać że skrzynia działa w trybie awaryjnym?

Po tym, że w VAGu pojawiają się błędy...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PRND też nie ma !!!!

Trzeba zmienic wartość poprzez adaptacje w jednym z kanałów w 17-Instrument (VAG).

Ostatnio robiłem takie ustawienie w A6 rok 2001

Pozniżej instrukcja ale nie wiem czy inna jest dla A4 musiałbym sprawdzić w ELSie.

Spróbuj do liczby, która masz w kanale 60 dodać 2 do ostatniej cyfry.

Jak nie zadziała to daj znać to sprawdze w dokumentacji co i jak dla A4 B5.

Control Module Adaptation

Select 17 (Instrument Cluster)

Adaptation -> Function 10

-> Channel 60 (CAN-Powertrain)

+00001 - Engine (if TDI and/or MY 2001 and above)

+00002 - Automatic Transmission

+00128 - Post Shift-Step (allroad only)

+01024 - Instrument Cluster (if TDI and/or MY 2001 and above)

+02048 - Self-Levelling Suspension (allroad only)

Opublikowano
  • Autor

Kris1997 - dzis jade do "fachowca" przekaże mu twoje wskazówki ale ostatnio stwierdził że wszystko jest ok i że powodem mojego problemu jest sam wyświetlacz i stwierdził że wymieni tylko ten na dole !!! nie wiem czy to wogóle możliwe!!! Zobaczymy co on wymysli :mysli:

Opublikowano

Ok to napisz co było.

W A6 po wymianie licznika (nowy był z manuala) musielismy zmienić to kodowanie w liczniku na automat.