Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Wymiana (gruszki) Proszę o ocenę logów Skoda Octavia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prośbę o ocenę logów w mojej Skoda Octavia 1.9 TDi 90PS ALH 2002r. Wymieniłem zawór/regulator (gruszka) która steruje kierowniczkami w turbo, moja stara cala byla przerdzewiała, ale była wzorcem do ustawienia długości sztangi. Ustawiłem tak samo i założyłem, zrobiłem logi dynamiczne. Prosze o ocenę i jakieś ewentualne sugestie.Pozdrawiam

Logi dynamiczne 3-bieg

Log (0 - 011)

Log (0 - 003)

Log (0 - 008)

Log (0 - 010)

Opublikowano

wydłuż dwa obroty

Opublikowano

dokładnie gdyż jest zbyt wysoki procent współczynnika wypełnienia impulsu na N75.

Opublikowano

jezeli jestes aptekarzem to pompe 0,5 mm w stronę głowicy :)

Opublikowano
  • Autor

a z ta pompa chodzi pewnie kat wtrysku, mysle ze jest w miare poprawny bo z tych 0,5 by sie zrobilo ze 3-4mm, acha w ALH rusza sie kolem od pompy, pompa stoi w miejscu :)

Opublikowano

jest OK, z pewnością nie będzie problemów z uruchomieniem zimnego silnika w zimie. Kręć tylko tą sztangą.

Opublikowano

jest OK, z pewnością nie będzie problemów z uruchomieniem zimnego silnika w zimie. Kręć tylko tą sztangą.

jak motor umarlak to moga byc problemy .... :naughty:

Opublikowano

a z ta pompa chodzi pewnie kat wtrysku, mysle ze jest w miare poprawny bo z tych 0,5 by sie zrobilo ze 3-4mm, acha w ALH rusza sie kolem od pompy, pompa stoi w miejscu :)

masz racje, skoro alh to ustawia sie tak jak kat synchr :) ale tam ciezej ustawic bo nie da sie na odpalonym :P

Opublikowano

masz racje, skoro alh to ustawia sie tak jak kat synchr :) ale tam ciezej ustawic bo nie da sie na odpalonym :P

:polew: :polew:

W ALH latwiej ustawic,lepszy dostep jest do wszystkiego,fakt ciezej trafic centralnie ale po paru probach juz idzie to zrobic idealnie.Pozdrawiam

Opublikowano

:polew: :polew:

W ALH latwiej ustawic,lepszy dostep jest do wszystkiego,fakt ciezej trafic centralnie ale po paru probach juz idzie to zrobic idealnie.Pozdrawiam

ja tam wole na odpalonym trafic w sedno, bo tak to granie w kotka i myszkę :dziura:

Opublikowano

ja tez,tylko odkrecaj sruby wszystkie mowie o tej z tylu wokol rurek.Juz mam sposoby na nie,ale pierwsze ustawiania to lipa na maksa.Jeszcze jak silnik rozgrzany to juz wogole

Opublikowano

ja tez,tylko odkrecaj sruby wszystkie mowie o tej z tylu wokol rurek.Juz mam sposoby na nie,ale pierwsze ustawiania to lipa na maksa.Jeszcze jak silnik rozgrzany to juz wogole

mowisz o śrubie koło przewodów wys cisnienia ? no ja zawsze ją odkręcam, inaczej chyba się nie da, dodatkowo przy dużej zmianie pompy luzuje sie wszystkie przewody wys cisnienia i znow dokreca ;)

Opublikowano
  • Autor

O.k to jutro kręcę tą sztanga o te dwa obroty i w najbliższym czasie robię logi wrzucam do oceny.Dzięki pozdrawiam[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2011, 21:37_________________________________________________Sztanga przestawiona o 1,5-2 obroty.

Logi dynamiczne 3-bieg

Log (0 - 011)

Log (1 - 008)

Log (2 - 003)

Logi BS statyczne

Log (0 - 003)

Log (1 - 011)

Log (2 - 004)

Log (3 - 000)

Prosze o opinie czy tak zostawić czy o jescze o jeden obrót przestawić sztangę.

Opublikowano

Teraz jest dobrze.

Opublikowano

wg.mnie nie jest dobrze,ja bym wydluzyl jeszcze