domel-x Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam!!! Jako ze mam teraz troche czasu wolnego chce wymienić sprężarke,która się posypała do tego stopnia że w układ wali opiłkami.opiłki zatrzymał filterek ten przy zaworkach do napełniania,był tak zawalony że niebyło drożności.Moje pytanie: czy gdzieś jeszcze mogły dostać się opiłki np; do chłodnicy? może wystarczy wszystko przedmuchać sprężonym powietrzem? wszystkie opinie mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iceman Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 teoretycznie po rozsypaniu sie spręzarki powinno sie przemyc cała instalacje i przedmuchac (nie spręzonym powietrzem) Azotem ,wymienic ten filterek (lufke ) na nową nieczyścic jej bo to niema sensu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel-x Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 przedmuchac (nie spręzonym powietrzem) Azotem , byłem z ciekawości w serwisie klimatyzacji i dowiedziałem się ze nie wolno czyścić układu azotem bo jest gazem za suchym i coś tam może uszkodzić ! jest do tego specjalny płyn podobno ,i nie tani! ceny jakie mi zaśpiewali : -200zł robocizna -ok 600 zł oliwa do kompresora+ gaz 750 g + płyn czyszczący -agregat 400zł no całkiem niezła sumka Jeszcze 2 pytanka: Zeby wyjąć sprężarke to czeba demontować cały przód tak jak do wymiany rozrządu ? wie ktoś może jaki jest numer sprężarki do AFNa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iceman Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 dmucha sie azotem tylko i wyłacznie dlatego ze jest SUCHY,NIEMA W SOBIE WILGOCI ,opinia człowieka który to ci powiedział oznacza ze ma kartki powyrywane w książce Adama Słodowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek23 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 sluchaj icemana jest specem w klimach zle ci niedoradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel-x Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 dmucha sie azotem tylko i wyłacznie dlatego ze jest SUCHY,NIEMA W SOBIE WILGOCI ,opinia człowieka który to ci powiedział oznacza ze ma kartki powyrywane w książce Adama Słodowego poprostu chciał mnie naciągnąć ,kiedyś za ucznia praktyke miałem w serwisie AGD i pamiętam ze azotem przepychaliśmy układ cały jak sprężara pluła olejem. Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam może się komuś przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 chciał cie naaciagnac jest cos takiego do plukania niewiem jak to sie nazywa w plynie smierdzi troche jak benzyna ekstrakcyjna sluzy do plukania ukladow chlodniczych osobiscie nigdy tym nie plukalem kupe kasy to kosztuje i malo kto to stosuje no i mozna jeszcze suchym powietrzem (glupio to brzmi ale jest cos takiego) ale po co jak azot jes wszech dostepny i nie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi