Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Na zakrętach puka z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Problem mam z zidentyfikowaniem usterki. Patrzylem na szukajce ale nie moge znalezc przypadku zgodnego z moim.

Gdy zjezdzam z ronda albo skrecam na skrzyzowaniu, a przy tym dodajac gazu to tak terkocze, puka z tylu.

Nie mam pojecia od czego to moze byc ? Raz mialem "poprawiany" wydech przez tlumikarza i faktycznie byl spokoj, czy to mozliwe ze znow (po 5 miesiacach) pojawily sie tam luzy? Jesli nie to od czego innego to moze byc?

Opublikowano

Sprawdź tuleje tylnej belki, może być to :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Czy mozna je jakos sprawdzic przez np. uniesienie tylu i zobaczenia czy sa luzy jakies ruszajac kolem do srodka / od srodka ?

Opublikowano

tuleje tylnich wahaczy górnych miałem to samo, stuka przegub ponieważ kolo przesuwa Ci się tył-przód powodując wychylanie się półosi , po wymianie cisza- niestety tylko orginał i koszt w granicach 500 pln na obie strony (6szt)

Opublikowano

z tyłu bardzo nie ma co terkotać podczas przyspieszania, sprawdź wydech

Opublikowano

tuleje tylnich wahaczy górnych miałem to samo, stuka przegub ponieważ kolo przesuwa Ci się tył-przód powodując wychylanie się półosi , po wymianie cisza- niestety tylko orginał i koszt w granicach 500 pln na obie strony (6szt)

Kolega nie ma Quattro[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2011, 23:52_________________________________________________Jak już masz bardzo wybite to nawet nie musisz podnosić auta, wystarczy że położysz nogę na górną część opony w tylnym kole i po zaparciu się dobrze spróbuj pobujać tyłem. Jak masz drugą osobę to nie ręką dotknie do tulei, wtedy czuć ewidentnie że puka. Jeśli nie są aż tak bardzo wybite to na kanał i łyżką sprawdź, wkładając pomiędzy belkę a tuleję. Szarpniesz i będziesz widział czy się tam coś rusza, puka a może guma mocno sparciała. Da sie to bez problemu organoleptycznie sprawdzić :naughty: .