Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Kontorlka świec i dziwny komunikat na fis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pojawił mi siędzis dziwny komunikat na fisie

http://imageshack.us/photo/my-images/12/dsc00813b.jpg/

wiem że prawie nic nie widać ale moze mi ktoś podpowie co to może być. Jak dla mnie to jest bardzo podobny komunikat jak w tym poście

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=58540.0;highlight=dziwny+komunikat

Opisze moze jak "do tego doszło"

wymieniłęm dziś zawór N75 przejechałem kilka km i wtedy właśnie wyswietlił się ten komunikat. Dojechałme na miejsce zgasiłem silnik i po jakichś 1,5 godziny odpaliłem ponownie komunikat ponownie się pojawił i dodatkowo zaczęła się świecić kontrolka świec żarowych. Wróciłem do domu wstawiłem ponownie stary zawór odpaliłem auto pogazowałem trochę i komunikaty nie było jak i kontrolka świeć też się nie paliła. Sprawdziłęm ten nowy zawór i okazało się że jest zapchany bo nie jestem w stanie ustami w nim zaciagnąć powietrza. W starym jestem w stanie to zrobić. Po przejechaniu kilku metrów i wciśnięciu hamulca znowy wyskoczył ten komunikat.

Grzebałem szukałem ale nie mogę nic znaleźć, moze ktoś wie co to jest?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Aktualizacja:

podpiąłem auto pod komputer wywaliło mi takie błędy;

00553 Przepływomierz powietrza G70 - zwarcie do plusa ( ten bład jest w kompie cały czas nie wiem o co chodzi bo jak patrzyliśmy przy kręceniu do ok 3400 RPM jednostki zwiększa do jakichś 700-800 czegoś, ile dokładnie nie pamiętam i nie wiem jakie powinny być przy takich obrotach

01441 Czujnik braku paliwa G210 - otwarty zwarty obwód do plusa

Jeśli chodzi o ten błąd czujnika G210 to po wstawieniu starego zaworku N75 i przestaniu nocy błąd już nie wyskoczył, a zrobiłem ze 20 kilometrów.

Jeszcze taka ciekawostka kiedy ściągam przewód od pompy vacum z zaworka z błędem przy zgaszonym silniku zasysa powietrze, natomiast przy starym zaworku tego nigdy nie było.

Czy możliwe że przez te 2 rzeczy jakikolwiek "ciąg" czuć przy ok 2400 RPM kiedy to wcześniej przy 2000 RPM kierownicę z ręki wyrywało - takie miało odejście :)

Walczę z tym już cholernie długo i nie mam już siły na ten samochód.

Opublikowano

BREMS LICHT to po niemiecku światła stop czyli w tłumaczeniu tzn, że w którejś lampie na stopie masz spaloną żarówkę.

Sprawdź wymień i już wszystko wiesz :kox:

Opublikowano
  • Autor

super dzięki śliczne za pomoc

Opublikowano

kiedys czytałem, ze kontrolka od swiec zarowych pokazuje rozne błedy, m.in. spalona zarowke w trzecim stopie

Opublikowano

dokładnie tak jak napisał tomasz-gorz lampka od świec sygnalizuje dużo błędów nie tylko spalona żarówkę ale tez np uszkodzenie czujnika światła wstecznego

Opublikowano
  • Autor

Witam

Pojawił mi siędzis dziwny komunikat na fisie

http://imageshack.us/photo/my-images/12/dsc00813b.jpg/

wiem że prawie nic nie widać ale moze mi ktoś podpowie co to może być. Jak dla mnie to jest bardzo podobny komunikat jak w tym poście

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=58540.0;highlight=dziwny+komunikat

Opisze moze jak "do tego doszło"

wymieniłęm dziś zawór N75 przejechałem kilka km i wtedy właśnie wyswietlił się ten komunikat. Dojechałme na miejsce zgasiłem silnik i po jakichś 1,5 godziny odpaliłem ponownie komunikat ponownie się pojawił i dodatkowo zaczęła się świecić kontrolka świec żarowych. Wróciłem do domu wstawiłem ponownie stary zawór odpaliłem auto pogazowałem trochę i komunikaty nie było jak i kontrolka świeć też się nie paliła. Sprawdziłęm ten nowy zawór i okazało się że jest zapchany bo nie jestem w stanie ustami w nim zaciagnąć powietrza. W starym jestem w stanie to zrobić. Po przejechaniu kilku metrów i wciśnięciu hamulca znowy wyskoczył ten komunikat.

Grzebałem szukałem ale nie mogę nic znaleźć, moze ktoś wie co to jest?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Aktualizacja:

podpiąłem auto pod komputer wywaliło mi takie błędy;

00553 Przepływomierz powietrza G70 - zwarcie do plusa ( ten bład jest w kompie cały czas nie wiem o co chodzi bo jak patrzyliśmy przy kręceniu do ok 3400 RPM jednostki zwiększa do jakichś 700-800 czegoś, ile dokładnie nie pamiętam i nie wiem jakie powinny być przy takich obrotach

01441 Czujnik braku paliwa G210 - otwarty zwarty obwód do plusa

Jeśli chodzi o ten błąd czujnika G210 to po wstawieniu starego zaworku N75 i przestaniu nocy błąd już nie wyskoczył, a zrobiłem ze 20 kilometrów.

Jeszcze taka ciekawostka kiedy ściągam przewód od pompy vacum z zaworka z błędem przy zgaszonym silniku zasysa powietrze, natomiast przy starym zaworku tego nigdy nie było.

Czy możliwe że przez te 2 rzeczy jakikolwiek "ciąg" czuć przy ok 2400 RPM kiedy to wcześniej przy 2000 RPM kierownicę z ręki wyrywało - takie miało odejście :)

Walczę z tym już cholernie długo i nie mam już siły na ten samochód.

Nikt się nie spotkał z takim problemem?

Opublikowano

U mnie tęż mrugała kontrolka świec żarowych, po podłączeniu vag-a, wynik czujnik stopu do wymiany koszt około 60zł :)