Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przy skręcaniu - stuki w kierownicy - czy to luz na maglownicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skręcając na zgaszonym silniku w prawo i w lewo coś mi stuka odgłosy dochodzą w miejscu jak deska rozdzielcza i jak krzyżak oraz jadąc po nierównościach takich jak kostka - trelinka stuki dochodzą z miejsca jak krzyżak (od strony kierowcy stuki), ale krzyżak wymieniłem :-(. Pojechałem na stację diagnostyczną i gość powiedział, że zawieszenie ok. mówi, że to mogą być stuki z maglownicy, ale z maglownicy nie wycieka żaden płyn. Pojechałem do mechanika stwierdził, że to w kolumnie kierownicy, pojechałem do następnego stwierdził, że to może luzy w maglownicy :-(. Pojechałem do następnego stwierdził, że to mogą być półośki. Sam już nie wiem od czego zacząć ? Co mechanik to inna diagnoza :-( . Pozdrawiam i proszę o radę

Audi A4 AVANT 1998r diesel 90 koni :-)

Opublikowano

Witam

Skręcając na zgaszonym silniku w prawo i w lewo coś mi stuka odgłosy dochodzą w miejscu jak deska rozdzielcza i jak krzyżak oraz jadąc po nierównościach takich jak kostka - trelinka stuki dochodzą z miejsca jak krzyżak (od strony kierowcy stuki), ale krzyżak wymieniłem :-(. Pojechałem na stację diagnostyczną i gość powiedział, że zawieszenie ok. mówi, że to mogą być stuki z maglownicy, ale z maglownicy nie wycieka żaden płyn. Pojechałem do mechanika stwierdził, że to w kolumnie kierownicy, pojechałem do następnego stwierdził, że to może luzy w maglownicy :-(. Pojechałem do następnego stwierdził, że to mogą być półośki. Sam już nie wiem od czego zacząć ? Co mechanik to inna diagnoza :-( . Pozdrawiam i proszę o radę

Audi A4 AVANT 1998r diesel 90 koni :-)

Przyczyna stukania mogą być też drążki kierownicze lub końcówki. W zeszłym roku wymieniłem u siebie zawieszenie nie ruszając układu kierowniczego. Zaraz po wymianie pojawiło mi się delikatne pukanie na regularnych nierównościach które się ostatnio już nasilało. Ponadto w trakcie jazdy miałem uczucie jak by układ kierowniczy działał z opóźnieniem. Przyczyną były końcówki i drążki kierownicze.

Opublikowano

czy stuki przenoszą się na kierownicę?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam kolege kukisa. zlokalizowałeś już może to stukanie? mam identyczny problem i również co fachowiec to djagnoza. pozdrawiam