peAce Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam, Bardzo jestem ciekaw Waszych spostrzeżeń po przesiadce z 1.9TDI ( AVF, AWX ) na 2.0 TDI (BRD) Moze ktoś z Was miał przygodę z jednym i drugim rodzajem silnika. Chodzi mi głównie o Wasze subiektywne odczucia ( moc, przyspieszenie, kultura pracy silnika itp. ).
spetsnaz Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Podsumowując opinie kolegów: - nie idzie (mułowaty na niskich obrotach) - pali dużo więcej - telepie budą (w zakresie 1500-2200 obr) - zawsze któryś wtrysk był już wymianiany - "AVF po programie chodził lepiej"
filip1001 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 chyba założycielowi wątku głównie chodzi o dynamikę i przyspieszenie :gwizdanie: kolego, nie od dziś wiadome jest, że BRD ma fabrycznie zwalony soft silnika i stąd takie wrażenie, że on nie jedzie z dolnych obrotów podobno dobry program dodaje temu silnikowi skrzydeł
antonio Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 wpisuję się bo jestem też jestem ciekaw co sądzą ludzie po takiej przesiadce
Rafi78 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 też temacik mnie zainteresował, a czy wszystkie 2.0 tdi miały fabrycznie FAPA
antonio Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 czy wszystkie 2.0 tdi miały fabrycznie FAPA niee BLB nie miał BRE kolegi też nie ma a co do reszty to nie wiem
peAce Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2011 chyba założycielowi wątku głównie chodzi o dynamikę i przyspieszenie :gwizdanie: kolego, nie od dziś wiadome jest, że BRD ma fabrycznie zwalony soft silnika i stąd takie wrażenie, że on nie jedzie z dolnych obrotów podobno dobry program dodaje temu silnikowi skrzydeł Dokładnie, chodzi o dynamikę tego silnika. Brat kupił A4 2.0 BRD 170KM a wczesniej jeżdził moim AVF i jest ogromnie zawiedziony mułowatością BRD. Niby 170KM a dynamika słabsza niż w 130KM. Fakt samochód smiga i ma kopa, ale efekt turbodziury lub błedu softowego na niskich obrotach moze budzić flustrację. Słyszałem opinię, że BRD z automatyczną skrzynią biegów dopiero potrafia pokazać na co je stać. Być może w zamyśle konstruktorów tego silnika była głownie współpraca z automatem ...
boguki Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 peAce wyślij brata na Mineralną to wróci zadowolony:)
filip1001 Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 ja też na BRD przesiadłem się z AVFa i wiem o czym piszesz u mnie auto nadrabia wyposażeniem jakie posiada i przyzwyczaiłem się do sposobu pracy BRD, chociaż teraz już jest na sprzedaż
beneq Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 BRD w bardziej liniowy sposób rozwija moc, dlatego pewnie nie ma uczucia tego "kopa", bo na papierze jest minimalnie lepszy.
Rekomendowane odpowiedzi