Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Temperatura cieczy chłodzącej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z temperatura cieczy.Otoz ostatnio wymienilem termostat na ori z aso,plyn jest tez wymieniony i mam dziwne objawy.Wogole mi wskaznik nie dochodzi mi do 90stopni skacze mi wskazowka raz mam 70 raz 80.Wskaznik temperatury mi faluje i to wszystko dzieje sie podczas normalnej jazdy.Niewiem co jest grane juz.Moze to czujnik temperatury.Mam silnik 1.9 tdi 116km i pytanie czy tam mam jeden czujnik temperatury?Czy ktos mi moze pomodz co to moze byc?pozdrawiam

Opublikowano

Podepnij VAG-a.Jeżeli na rozgrzanym silniku bedzie pokazywał wartość bliską 90 stopni to termostat jest sprawny a czujnik G2/G62 do wymiany

Opublikowano
  • Autor

a tam jest tylko jeden czujnik?...ponoc jest czteropinowy tak?

Opublikowano

jest 1 czujnik 4ro pinowy.

Opublikowano
  • Autor

a jaki najlepiej kupic ori z aso?

Opublikowano

no oczywiscie ze ori w ASO.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za porade.A ile taki czujnik moze kosztowac ori?

Opublikowano

to są dwa odrębnie mierzące czujniki ale wsadzone w jedną obudowę i stąd ma on 4 piny (po dwa dla każdego czujnika) i jeśli faktycznie odczyt z G62 w grupie 007 sterownika silnika będzie wskazywał wartość temperatury oscylującą w granicach 90*C na rozgrzanym silniku to znakiem tego szwankuje czujnik G2. Napisałeś, że wskaźnik temperatury faluje ale z jaką amplitudą - wskazówka szybko zmienia wskazania czy odbywa się to płynnie bo jeśli szybko to przypuszczalnie uszkodzeniu uległ sam wskaźnik temperatury. Oczywiście na czujniku G62/G2 nie powinno się oszczędzać i najlepiej kupić oryginalny ale w ASO Skody pewnie będzie najtaniej.

Opublikowano
  • Autor

Trzy dni temu zmienialem termostat na ori aso i caly plyn mi wymienil tez na nowy.No i potem dzialo sie.Wskaznik wariowal tzn. w tym stylu ze doszedl do 70 i nagle spadl na 50 potem znow nagle wskoczyl na prawie 60 i tak sie to dzialo ze dwa dni.Wczoraj zauwazylem ze wskaznik juz tak nie szaleje tylko lekko faluje miedzy 80 a 90 stpni ale na 90 nie dochodzi nigdy.

Opublikowano

Najlepiej podpiąć się pod vaga i dokładnie sprawdzić odczyt z G62 a zaraz potem z G2 i je porównać - poprawna tolerancja odczytu pomiędzy nimi to +/- 5*C. Możesz również zrobić od razu test wskaźników vagiem wchodząc w 17 Instruments i 03 Output test. Wtedy będzie wiadomo dokładnie co szwankuje zanim zabierzesz się za wymianę. Mógłbym Ci to sprawdzić ale niestety dysponuję tylko vagiem 311.2 więc tym nie zdiagnozuję Twego problemu.

Opublikowano
  • Autor

a gdzie bym to mogl sprawdzic?

Opublikowano
a gdzie bym to mogl sprawdzic?

twoje auto jest na szynie CAN a kolega Sztomel posiada zapewne kabelek KKL -złącze OBD2 dlatego Ci nie pomoże...musisz poszukać kogoś kto posiada VCDSa

napisz może w wątku 'Zlociki i Spociki' twojego województwa czy ktoś Ci pomoże albo wbij na spota samego - przeważnie zawsze ktoś posiada interfejs'a...

Opublikowano
  • Autor

Witam.Moj problem z temperatura juz jest rozwiazany.Przyczyna tego to wskaznik temperatury.Teraz juz jest ok nawet po przejechaniu krotkiego odcinka wskaznik juz pokazuje 90 stopni i caly czas sie trzyma.