ADi333 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Chcę kupić B8 2,0TFSI QUATTRO Z 2009 roku z USA. Auto jest wyposażone w czujniki ciśnienia. Na wyświetlaczu pokazuje się opcja, ale z komunikatem, że jest niedostępna. Właściciel mówi, że prawdopodobnie potrzebne są specjalne wentyle. Dla mnie brzmi to dziwnie, ale nigdy wcześniej nie miałem z tym gadżetem do czynienia i nie wiem w czym może być problem. Co może być przyczyną nie działania tego systemu?
wrclaguna Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Tak potrzebujesz czujniki cisnienia opon Podepnij kompa i wklej bledy
ADi333 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Opublikowano 3 Lipca 2011 Bardzo dziękuję za informacje! Muszę poszukać specjalisty ze odpowiednim sprzętem. Ważne, że to problem tylko w braku czujników. Ile kosztują takie czujniki?
wrclaguna Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Widze , ze dosc sporo tys. trzeba wlozyc to auto z USA aby doprowadzic do normalnego stanu
ADi333 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Właśnie nabieram rozeznania ile faktycznie trzeba dołożyć. Nawigację ma zrobić obecny właściciel, czujników parkowania z przodu według niego nie ma w tym aucie, no i te czujniki ciśnienia. Auto jest super wyposażone i nadal mnie interesuje[br]Dopisany: 03-07-2011, 14:51:27_________________________________________________Cześć. Rozpoznałem już temat czujników ciśnienia w B8. Otóż czujników ciśnienia... nie ma! System kontroli ciśnienia w kołach działa na zasadzie mierzenia obwodu opony. W MMI (CAR) zapamiętuje się wzorzec ciśnienia i kiedy ciśnienie w którymkolwiek z kół zmniejsza się (a tym samym zmniejsza się obwód koła), to sygnał idzie do systemu i wyświetla się ostrzeżenie o tym. System wykorzystuje ABS i ESP. Pzdr ADi
wrclaguna Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Czyli masz System Kontroli Cisnienia opon TPMS
ADi333 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 I mam kolejny skrót do zapamiętania Tak z ciekawości. Jest w B8 jeszcze inny system kontroli ciśnienia w kołach i faktycznie występują jakieś czujniki w samych kołach?
AndyN Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Są dwa rodzaje systemu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=209843.msg2499401#msg2499401 AUDI A4 8K0 ma dwa rodzaje systemow Kontroli Cisnienia w oponach :- ciśnienia w oponach z czujnikiem ciśnienia - ciśnienia w oponach z czujnikiem liczby obrotów koła
ADi333 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 A przez chwilę myślałem, że już taki mądry jestem, a tu okazuje się, że jednak jest system oparty na czujnikach...
Rekomendowane odpowiedzi