Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Całkowity brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu pojawił się problem. gdy jadę i dępnę to na 3m biegu przy 3 tysiącach czuć szarpnięcie i całkowity brak mocy ;(. gdy jadę spokojnie problemu nie ma. ale gdy już się pojawi to przy wrzuceniu 2ki no dosłownie nie mogę jechać.. ostatnio maluszka nie mogłem przy 60 wyprzedzić ;/.. na każdym biegu to samo nie mozna przekroczyć 100 km/h obroty rosną bardzo pomału, nie czuć wogóle turbiny tak jak normalnie... Jedyne co udało mi się ustalić to przy jeździe gdy wyłączę i włączę zapłon wszystko już jest normalnie.. i tak moze z 5 min i to samo ;/. zauważyłem takze że gdy odpalę motor to wyskakuje mi na liczniku kod 1n 1 czy to coś może oznaczać ???

Opublikowano

To co wyskakuje Ci na liczniku to nie ma się nijak do tego co dzieje się z silnikiem. Problem może być u Ciebie dwojaki : albo niedoładowanie (co bardziej obstawiam) lub przeładowanie. Propozycja jest taka - w Nowym Sączu jeśli nie znajdziesz nikogo z vagiem z tego forum to z pewnością znajdziesz kogoś z forum Golfa - zarejestruj się a pomoc przyjdzie szybko. Zwaguj auto grupą 011 i wklej loga a powiemy co jest grane - chyba, że kupisz sobie za 90 zł lub mniej własnego interfejsa (za czym bym bardziej optował, ja i inni tak zrobili i teraz mają w d*p...ie mechaników i diagnostów) a koledzy pomogą jak i co zrobić by mieć własne pełnowartościowe logi dynamiczne. Gdybyś miał w czymś problem to pisz na PW.

Opublikowano

kolego wpada ci w tryb awaryjny auto max 100km/h i zamula, mialem to samo jak wylaczylem i odpalilem bylo juz ok, pozniej za jakis czas zas, okazalo sie ze mialem sparcialy wezyk od podcisnienia pod turbo, poprzegladaj sobie wezyki gumowe od turbo itd. Nie koniecznie u ciebie musi tak byc jak u mnie ale wykasowalem bledy na vagu i wezyki wymienilem i autko smiga jak nowe:) a mechanik juz chcial turbo do naprawy:P

ps. tu masz moj watek: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=210124.msg2488533#msg2488533

Opublikowano

Kolego 1n 1 to inspekcja jest na forum jak ją wykasować. Jak już pisali ci wyżej kup sobie kabel. Zaoszczędzisz na mechanikach naciągaczach w Krk kabel do waga kosztuje ok 50 zł moze mniej i zawsze możesz sobie sam zdiagnozować autko.

Wpisz na alledrogo OBD2 i wyskoczą ci kabelki do diagnostyki.

Opublikowano
:vaglogi: :vaglogi:
Opublikowano

Kolego raczej przeładowanie u Ciebie występuje ( charakterystyczne szarpnięcie). Było na forum wiele razy. Pierwsza sprawa jak koledzy pisza to VAG; a tak poza tym na przyszłość: http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf

Opublikowano
  • Autor

Ok kupię ten kabelek podepnę i w razie czego będę jeszcze pisał.. a wiecie może przez co to przeładowanie występuje ??? i jeśli ono jest jak się go pozbyć ???

Opublikowano

ja najpierw sprawdził bym zaworek turbiny, przeczyścił go, i sprawdził szczelnosc przewodzików podciśnieniowych do niego, robota mała a u mnie pomogła

przeładowanie na 100%, a wystepuje najcześciej od wadliwego działania tego zaworka turbo, badz kabla przetruchlałego

Opublikowano

aby co kolwieg powiedzieć na 100% to trzeba auto vagiem potraktować

Opublikowano
  • Autor

czekam na kabel z alledrogo i powiem co i jak

Opublikowano

kabelek już masz czy nie

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany :D okazało się że faktycznie przewód podcisnieniowy był dziurawy .. dzieki wszystkim za wypowiedzi pozdro :good: