Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Klimatyzacja przestała działać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem, a mianowicie pewnego pięknego i gorącego dnia jadę sobie moim maleństwem zadowolony z miłego chłodku w aucie, i to było by na tyle z przyjemności, aż tu nagle kicha z miłego chłodku zrobił się mniej miły gorąc, szyby zaparowały a klimatyzacja przestała działać. Dzisiaj znalazłem kilka minut czasu i podłączyłem Vaga zrobiłem test i wygląda że, wszystko OK bez błędów. Bardzo proszę o jakąś diagnozę, a morze jakieś logi czy coś (z jakiej grupy????? to zrobię).

Pozdrawiam

Opublikowano

lepiej jedż do mechesa od klimy zdiagnozuje ci temat w parę minut bo szkoda twojego czasu na rozmyślanie co sie stało

Opublikowano
  • Autor

Byłem kilka minut temu opcje dwie albo sprzęgło albo za mało czynnika w układzie. Teraz Tak odessanie czynnika okaże sie ze jest OK a była full serwisowana w tamtym roku kolesiowi trzeba będzie zapłacić. Wymiana sprzęgła (też trzeba odessać czynnik) chyba??? tak mi sie obiło o uszy, i znów płacisz wolał bym raz, miałem nadzieje że, przynajmniej zdiagnozuje i znajdę wadę.

Proszę jeszcze o jakąś teorie spiskową... :evil:

Opublikowano

sprawdzenie ile jest czynnika w układzie jest bezpłatne...

poza tym jak masz vaga to sam możesz sprawdzić jakie jest ciśnienie w układzie...wejdź w blok 08 - Auto HVAC --> measuring blocks grupy 001 - ostatnia czwarta pozycja pokazuje ciśnienie układu

o sprzęgle jest mnóstwo na forum:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81803.0

Opublikowano
  • Autor

Pokazuje 5 bar, tylko nie wiem czy jest ok

Opublikowano

5-6 bar to jest OK i klima normalnie powinna się załączyć... ja mam tyle samo i śmiga :good:

Opublikowano

jeżeli jest padnięte sprzegło od sprężarki to będziesz miał delikatny luz na kole pasowym, ja tak miałem u siebi

sprawdzisz to od spodu auta. Ewentualie jeżeli sie sprzęgiełko zerwało to go już nie bedzie

Ale jeśli byłeś u klimiarza to powienien to sprawdzic na początku

powodzenia w walce

Opublikowano

Ja jak miałem zerwane sprzegiełko to z gory wlozylem reke.Jak da ci sie obrócic srodek kola sprezarki to masz zerwane sprzegło(jak masz takie jak ja bo były chyba dwa rodzaje i nie wiem jak to drugie sprawdzic :))

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

Panowie chyba to sprzęgło, bo faktycznie jak włożę rękę od góry to środek koła się kręci z minimalnym oporem co pół obrotu. Dzwoniłem do motoryzacyjnego i koleś szukał szukał i się nie doszukał jeszcze muszę podjechać do jakiegoś inkszego sklepu.

Pozdrawiam