Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Buczą opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,chciałbym się spytać czy ktoś jeżdzi na takich oponach CONTINENTAL ContiPremiumContact 2 205/60R15 91 V mam z nimi mały problem w przedziale 40-70 km buczą i nie wiem czy wszystkie te oponki tak maja . Opony są z maja tego roku nowe przebieg 2500 km gumiaż na początku powiedział że się dotrą i nie wiem czy po takim przebiegu się jeszcze nie dotarły .Z ciekawości wczoraj założyłem zimówki też continentalki i okazało się że jest tak cisza w samochodzie że szkoda było je zdejmować a wiadomo jaka jest jazda na zimówkach w lato .Pozdrawiam

Opublikowano

Moze sa wyzabkowane?

Opublikowano
  • Autor

Wyżąbkowanie odpada od razu jak był założone to tak było . No chyba że z fabryki wyszły cos nie tak.

Opublikowano

przeciągnij dłonią po bierzniku i bedziesz czuł czy są wyząbkowane czy nie... ewentualnie przełóż przód z tyłem albo prawa z lewą i zobacz czy cos sie zmieni

Opublikowano

zobacz czy sa dobrze zamontowane chodzi o kierunek,

Opublikowano

Może być wyząbkowana jedna opona tylko w jednym miejscu musisz dokładnie je obadać dlatego hałasuje w takim przedziale prędkości mogłeś najechać na większy kamień przy większej prędkości i uszkodziła się siatka wewnątrz opony bo nic innego przy tak małym przebiegu chyba nie mogło by się zdarzyć :mysli:

Opublikowano

no dlatego mowie ze njlepiej ogarnac która opona/opony hałasują i wtedy można próbowac z przekładkami :)

Opublikowano

a czy przypadkiem nie sa to nalewki ??jak kiedys miałem b5 to tez miałem buczenie ,myslałem ze to opony nawet mechanik mówił ze opony a okazało sie ze padła mi skrzynia .