Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Bagażnik dachowy na rowery...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy są jakieś uniwersalne dachowe bagażniki, czy tylko dedykowane modelom będą pasować?

Mam relingi w swoim avancie, a potrzebuję na urlop bagażnika na 2 duże i 1 mały rower.

A może jest ktoś z okolic Płocka, kto wypożyczyłby mi taki zestaw na 6dni?

Wszystkie rady mile widziane.

Opublikowano

jak masz relingi to zakładasz jakikolwiek (sensowny) bagażnik na rowery na thule i jedziesz. Niema potrzeby kupowac żadnych dedykowanych, super hiper tym bardziej jesli to potrzebne na okazjonalne wyjazdy.

Opublikowano
  • Autor

To prawda, że w tych dachowych bagażnikach opór powietrza zwiększa znacznie spalanie?

Przymierzam się do tego najtańszego na tylną klapę. Ma ktoś taki model w avancie B5?

Opublikowano

To prawda, że w tych dachowych bagażnikach opór powietrza zwiększa znacznie spalanie?

Przymierzam się do tego najtańszego na tylną klapę. Ma ktoś taki model w avancie B5?

kazdy opór dodatkowy zwiększa spalanie, jak np włączenie klimy czy otwarcie okien :przebiegly: Więc to nieuniknione jednak nie jest to jakas duża różnica, może z 0,5l/100km.

Co do bagażników na klape sie nie wypowiem ale one tez stwarzają opory :przebiegly:

Opublikowano

Ja mam taki bagażnik na tylną klapę dedykowany do avanta, kupiłem bardzo dawno temu. Spokojnie mogę polecić, jeżeli chodzi o przewóz rowerów sprawdza się dobrze, wchodzą 3 sztuki, na pustym można normalnie otworzyć klapę bagażnika. Oglądałem kiedyś z ciekawości takei marketowe, powinny też być ok, ale rzeba uważać na pasy i kotwy mocujące bo zazwyczaj są pokryte plastikiem tylko od góry, a od dołu metal rzeźbi lakier :thumbdown:

Bagażnika dachowego nie polecam, jaki by on nie był to rowery się gibają i strach się bardziej rozpędzić, a dodatkowo zawsze jest możliwość zahaczenia o coś.