Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że da się to zrobić "na oryginał":naughty: Wypadałoby jednak mieć te 'gniazda', w których trzymają się czujniki. Jednak ojciec prowadzący warsztat samochodowy to skarb :grin: ...szkoda tylko, że na moje mody średnio ma ochotę:kwasny:

W każdym razie, chyba muszę dopisać rozkminkę tematu przedniego PDC i wizualizacji do listy zadań. Szkoda byłoby nie skorzystać z tak dokładnego opisu wrclaguny:whistling: Ale to pewnie najwcześniej na czerwiec.

Opublikowano
  • Autor

Tak looknąłem w swój stary zderzak i śmiało mozna wywiercić otworki :wink: Do tego dochodzi wewnetrzne mocowanie czujników 1T0 919 133 C 0.27 PLN 1 szt. :decayed:

Opublikowano
Tak looknąłem w swój stary zderzak i śmiało mozna wywiercić otworki :wink: Do tego dochodzi wewnetrzne mocowanie czujników 1T0 919 133 C 0.27 PLN 1 szt. :decayed:

Grzegorz gdzie jest to do kupienia w tej cenie. W ASO tego nie maja luzem, mówią, ze to jest element wspólny ze zderzakiem

Opublikowano
  • Autor

Grzegorz gdzie jest to do kupienia w tej cenie. W ASO tego nie maja luzem, mówią, ze to jest element wspólny ze zderzakiem

Skoro jest numer i cena to można kupić to pierdółkę w ASO :wink: Dziś tam będę i trochę przeszkolę towarzystwo :decayed:

Opublikowano

Skoro jest numer i cena to można kupić to pierdółkę w ASO :wink: Dziś tam będę i trochę przeszkolę towarzystwo :decayed:

Czekam na wieści :)

Opublikowano
  • Autor
to bedziemy przerabiac moze dodatkowo kamerke:grin: http://autopasjonat.pl/montaz-kamery-cofania/:banan:

Cos link nie bangla :kwasny: tez u siebie miałem zamiar to robić ale trochę krzycza sobie handlarze za graty .

Opublikowano
  • Autor
http://autopasjonat.pl/montaz-kamery-cofania/ nie dzialal bo jak klikales to zaladwola sie jeszcze banan :banan: do adresu i dlatego:D

Jak tak z sumujemy koszty to trochę wyjdzie :wink: W A6 to troszkę taniej widzę wychodzi :kox:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pytanie jaki przewod (nr/symbol/zdjecie - cokolwiek pozwoli rozpoznac z calej wiazki) łączy sie miedzy modulem parktronika a komputerem - nie mam wogole PDC wiec chce zamontowac mam juz czujniki, modul, wiazke (modul-czujniki), brakuje mi jeszcze wiazka do polaczenia z kompem (/mmi czy nie wiem do czego sie tam łączy:):facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Instalację musisz zrobić sam, nie ma gotowej wiązki :wink: ....chyba ,ze kupisz wszystko gotowe w KUFATECU

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1088_c284_Kabelsatz-PDC-Steuergeraet---Zentralelektrik-Audi-A4-8K.html

Opublikowano

takie pytanie wobec tego do czego sie musze podlaczyc sterownikiem PDC i jak wyglada wtyka.

Bo chodzi o to ze facet mi rzucil cala wiazke elektryczna z A4 i mam sobie wybrac ta co potrzebuje:)

Opublikowano
  • Autor

Musisz szukać wtykę 16 PIN brązową od sterownika PDC od której idą Cany , zasilanie , masa oraz przewody do przycisku .

Te kabelki będziesz miał niestety luzem a nie od wtyki do wtyki .

Cany mostkuje się we wtyczce 46 PIN z boku deski rozdzielczej tak jak na schemacie

schematpdc3.png

Opublikowano

WOW to bedzie grubo:)

weekend majowy bedzie co robic:)

Przepraszam ze tak mecze ale po calym podlaczeniu jak wyglada adaptacja/kodowanie

Opublikowano
  • Autor

Spoko po to jestem :wink: Musisz zakodować sterownik PDC ( trzeba sprawdzić co tam za kodowanie jest i dostosować do twojego wyposazenia ) oraz zakodować w MMI 07 Control Head .

Jaką masz NAVI ?

Opublikowano

MMI 2G High

Opublikowano
  • Autor

No to jestesmy w domu :wink:

Wchodzimy w --->07 Control Head --->10 Adaptacje --->01 channel i dodajemy cyfre +00004 i +00008 = 00012 do istniejacej wartosci

bezttytuu5.png

beztytulu6.png

bezttytuu8.png

U mnie przy manualnej skrzyni , bez haka i kamery kodowanie jest 100003 :wink:

bezttytuu2p.png

beztytulu2.png

beztytuluk.png

beztytulu31.png

Opublikowano

Dzieki bardzo mysle ze bede walczyl w weekend majowy:) zdam relacje jak poszlo:kox:

Opublikowano
  • Autor
Dzieki bardzo mysle ze bede walczyl w weekend majowy:) zdam relacje jak poszlo:kox:

Jak będziesz miał jakis problemos to pisz :wink:

Opublikowano

Dobra zabralem sie za ten temat:wink:

Wczoraj zaczalem demontaż wiązki od Audi (calej wiązki z samochodu po demontażu:) ) aby uzyskac przewody do podłączenia sterownika PDC z "A4" poniżej wyniki

img0733bk.jpg

Nasuwa mi sie tylko pytanie czy gniazdo 2 pinowe bedzie w mojej oryginalnej elektryce czy tez nie i bede musial jeszcze demontowac to gniazdo

img0734hc.jpg

Zapytam jeszcze o co dokladnie chodzi z "przyciskiem" myślalem że PDC zalacza sie automatycznie po wrzuceniu "R"

:facepalm: