Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały problem z PDC w a4 b8. Otóz wcale go nie miałem ani z przodu ani z tyłu, mam MMI 2G .Wszystkie czesci nowe, oryginalne tj czujniki, mocowania itd.Zmontowane i ogólnie ok. Sterownik 8 kanalowy z literką J na koncu.Wiązki na przód kupione z kufatecu, tylna z allegro nowa ,oryginał.

PDC przód i tył działą, wizualizacja działa ale problem polega na tym że jak zostawie auto na noc, akumulator jest rozładowany ;-(.

Na początku podłaczyłem to wg. instrukcji KUFATEC (od Waszej na forum rózniła się tylko tym ze CAN podłaczałem bezpośrednio do kostki "CANOWEJ") cieszyłem się cały dzien PDC przód i tył, po nocy idę a na liczniku kilka kontrolek i nawet nie drgnie po włozeniu kluczyka, podładowanie aku pomogło.

Gdy wyjmuje bezpiecznik od PDC oczywiscie wszystko z autem jest OK, akumulator sie nie rozładowywuje. Jest to kombi, hak zwykły 2009 rok.

Kodowanie zrobione po waszemu , żadnych błędów od PDC... moze wiecie w czym tkwi problem ?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz bezpiecznik w ktorym miejscu go dałes , poniewaz sa roznice na schemacie w dacie produkcji auta do 04.2009 , od 05.2009

czujnikischemat1.png

Opublikowano

Wstyd się przyznać, ale miałem tak samo zapewne kabelek do bezpiecznika dałeś do kolumny z bezpiecznikami gdzie jest stały prąd musisz to przepiac gdzie prąd jest po stacyjce

Opublikowano

Dziękuje za podpowiedzi, jutro na spokojnie się do tego zabiorę , sprawdzę bezpieczniki i dam znać czy pomogło ;-).

Opublikowano

sprawdź miernikiem po odłączeniu kluczyka stacyjki czy pod tym bezpiecznikiem jest napięcie, jeżeli tak to masz odpowiedź.

system jest załączony non stop.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Udało mi się włączyć wizualizacje zgodnie z opisem ale co ciekawe pokazuje również przód a sterownik 4 kanałowy z tego co mi wiadomo.

20130808_170121.jpg

Wszystko normalnie działa VAG nie pokazuje błędów. Czy po podpięciu przodu (wszystkie graty mam) ruszy pdc na tym sterowniku????

Czy mógłby Ew prosić nr sterowników 8K pod Start/stop:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Jaki masz numer sterownika ?

J,R, AA z Systemem START/STOP Sterownik 8 kanalowy jest w pierwszym poście :whistling:

Opublikowano

8 kanałowy nie ruszy nawet jeśli nie ma czujników z przodu:shock3:dziwne, że pokazuje Ci przód na 4 kanałowym

Opublikowano

mój sterownik jest z końcówką Q i jest na nim 4K

Wrclaguna do czego są te dwa kabelki w wiązce (od Ciebie) przy sterowniku PDC??

Opublikowano
  • Autor

Jesli chodzi o pokazywanie to w rocznikach 2010 ===> to jest :wink:

A te dwa kabelki sa pewnie od przycisku w panelu nad klimatronikiem .

Opublikowano

Grzesiu...czy do zwyklego grila da sie zamontowac czujniki parkowania czy trzeba kupic gril przystosowany do tego?

Opublikowano
  • Autor
Grzesiu...czy do zwyklego grila da sie zamontowac czujniki parkowania czy trzeba kupic gril przystosowany do tego?

Tak bez problemu :wink:

Opublikowano

Tak bez problemu :wink:

Czyli kupuję graty wg rozpiski, czujniki montuję do grila "bez" i robię dziury w zderzaku na pozostałe czujniki. Czy miejsca montażu na czujniki w zderzakach "bez" są wytłoczone i tylko kwestia wycięcia otworów i ewentualnego podmalowania zderzaka?

Opublikowano
  • Autor

Wszystko sie zgadza :wink: musisz wywiercic dwa otwory i niestety podmalowac .

Nie zapomni kupic uszczelek do czujników PDC .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam pytanie co do wiązki. Już wiem że trzeba zrobić wiązkę łączącą przednie parktroniki ze sterownikiem w kufrze, lecz co jak ktoś nie miał w ogóle parktroników i potrzebuje dodatkowej wiązki która idzie podejrzewam do modułu mocy? Oparłem się na samochodzie kumpla ma taki sam i parktroniki tylko na tył - on ma właśnie kostkę która prowadzi z prawej strony auta do przodu lecz nie chce mu autka rozbierać by się dowiedzieć gdzie dokładnie co i jak:kwasny::confused4:

Opublikowano

Panowie co może być przyczyną że w moim B8 bez problemu mogę wejść w Park Asist-10 i uruchomić wizualizację, a w B8 kolegi się nie da?

Nie łączę się z Park Asist, mimo że oboje mamy takie same wersje (Radio Concert i czujniki tylko z tyłu). Jakieś sugestie?

Opublikowano
  • Autor
Panowie co może być przyczyną że w moim B8 bez problemu mogę wejść w Park Asist-10 i uruchomić wizualizację, a w B8 kolegi się nie da?

Nie łączę się z Park Asist, mimo że oboje mamy takie same wersje (Radio Concert i czujniki tylko z tyłu). Jakieś sugestie?

Moze inny kablem warto sprobować :wink:

Opublikowano

Robię to oryginalnym VCDS-em i właściwie jeszcze nigdy mnie nie zawiódł...

Opublikowano

Błędów nie ma nigdzie żadnych. Spróbowałem wersję polską i angielską i żadna się nie łączy z Park Asist