Skocz do zawartości
IGNOROWANY

CD lub mp3 do radia Audi Concert

kastet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowym użytkownikiem, niedawno zakupiłem sobie samochód Audi A4 i jedyną rzeczą jaka mnie zmieniła to radio na kasety. Wiele wątków przeczytałem na tym forum jednak mimo tego zwracam się do was z pytaniem czy można do tego radia podłączyć zmieniarkę CD, a najlepiej by można było słuchać muzyki mp3. Bardzo prosę o pomoc

Autko jest z 2000 roku, radio posiada przycisk mode, a więc powinno się chyba dać zrobić. W podanym przez pana linku opisuje je użytkownik michalwu. Czekam na dalszą pomoc.

[br]Dopisany: 05 Luty 2008, 07:17 _________________________________________________Czy może mi ktoś pomóc w tej sprawie?

raczej jest to radio chorus (kasetowe) a nie concert (cd) , co do kaset to mozesz kupic na allegro tania taka przejsciowke niby (kaseta) ktora podlancza sie pod odtwarzacz mp3, musze przyznac ze calkiem niezle to gra i nie robi zbytniego spustoszenie dźwięków :)

a jest możliwość sterowania zewnetrznym urządzeniem podłączonym do radia, chodzi o zmianę utworów.

jest o ile będzie to ori zmieniarka, mp3 jak podłączysz to będziesz musiał zmieniać utwory na odtwarzaczu.

A czy zmieniarka ori umożliwia odsłuchiwanie plików mp3, jak tak to jakie proponujecie i jakie elementy musiałyby być zakupione. [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 08:25 _________________________________________________A jaką zmieniarkę polecacie i pod jakim hasłem ją szukać np, na allegro, czy oprócz tej zmieniarki jakieś konwertery też są potrzebne?[br]Dopisany: 06 Luty 2008, 23:06 _________________________________________________Czy taki adapter będzie pasował do mojego radia http://www.allegro.pl/item304413747_adapter_aux_in_vw_audi_seat_mfd_f_vat.html

oraz gdzie mogę go umieścić bo wychodzi wtyczka z tyłu radia

co do adaptera to odpowiedz masz na stronie do ktorej podales link

AUDI:

Navi RNS / MCD / MFD Navi ver. A...G. Chorus 1+2 , Grundig, Concert 1+2/CD/Plus/US, Symphony 1+2, Navi Plus/Plus2/D2

co do miejsca hmm adapter ma ok 15cm dlugosci takze jedynym miejscem gdzie moze byc to za radiem a gdzie wyprowadzisz kabelek to juz od ciebie zalezy no jedyne ograniczenie to dlugosc kabelka ja wyprowadzilem sobie kabelek z tylu z prawej strony (od strony pasazera) a mp3 podlaczona do niego lezy kolo recznego - pod reka bo przelenczac muzyke musze na mp3 jeden minus to to ze urzadzenia podlaczone do niego graja ciszej niz radio tak jest u mnie(radio chorus II) poszukaj jeszcze w postach bronsona

co do adaptera to raczej nie ma opcji sterowania np mp3 radiem a co do zmieniarki OOOO to np www.allegro.pl i wklep "zmieniarka audi" .......

jezeli piszac modul chodzi ci o ten adapter to przeczytaj dokladnie moje odpowiedzi na twoje pytania bo wkleilem tam kawalek ze strony osoby która sprzedaje te adaptery i zaznaczylem na czerwono concert 1 skoro masz radio concert 1 to adapter bedzie dzialac itd

a tak przy okazji co o tym myslicie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=308902995&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. polatalo by to czy nie?

i jak kupiles to ? .. tez sie nad tym zastanawiam ... :rolleyes:

nie bo z chorusem II nie bedzie chodzic. to urzadzonko chyba berdziej nastawione jest na radia VW niz OOOO

ja mam concerta 1 i sie zastanawiam ... :mysli: