Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę adaptować wchodzę do 17 - instruments 10- adaptation, wybieram kanał 19 - read. Ustawiam nowa wartość i wyskakuje ERROR. Pomocy ;(

Napisz jakiego masz VAG-a może tutaj jest przyczyna ? Jeżeli łączy Ci się licznikiem to nie powinno być problemu. Chyba że masz niepełną wersję oprogramowania.

Wszystko działa piknie ALE... No właśnie. Świeci się na błąd o braku płynu do spryskiwaczy.

Mamy dwie opcje:

1. Zmasować pierwszy pin w kostce od licznika

2. Dokupić czujnik, wiązkę i to wszystko zmontować.

Niech ich szlag, że nie dali możliwości odpowiedniej adaptacji tak, żeby wyłączyć ten czujnik.

Ja mam sterowanie w tunelu i od biedy obyłoby się bez manetki, już się cieszyłem a tu... brak czujnika płynu spryskiwaczy. :kwasny:

To chyba masz opisane jak w prosty sposób temu zapobiec, wyjmujesz wtyczkę od licznika niebieska z tyłu licznika i masujesz 1 pin i to wszystko nie wymaga to wielkich umiejętności i poświęcenia.[br]Dopisany: 04 Luty 2011, 17:15_________________________________________________

Chłopaki wiem, że cały temat jest o tym i opis zajebiaszczy ale może ktoś mi pomoże w kodowaniu??

Mam 2.0 ALT, 5 biegów manual, oryginalne radio concert 2 z rds`em na liczniku. Z wszystkim sobie poradzę tylko ten VAG w którym jestem kompletnie zielony... Jaki kod mam wpisać (tylko w 19 kanale??)?? Proszę tylko o ciąg znaków bo w adaptację wiem jak wejść... Pozdrawiam!!

Zmień tylko pozycje 2 i 3

x10xx

x- to Twoje stare wartości

Opublikowano

Ok poszlo. Wpisywałem zły kod zamiast 31000 wpisałem 31200 i wyskoczył ERROR. Trzeba wpisać dwa razy wartość 31000 bo za pierwszym wstawia poprzednia.

Opublikowano

Witam!

Panowie uruchomiłem pełnego fis-a wg opisu wszystko działa jak należy, dzisiaj chciałem zrobić zworkę aby nie świeciło brak płynu spryskiwacza i po wyciągnięciu licznika ku mojemu zdziwieniu wiązka która idzie do niebieskiego wtyku ma dodatkowo dwa kable nie wpięte do niego tylko fabrycznie zaizolowane i zagięte na bok. Jeden jest zielony a drugi czarny.Po ściągnięciu tej fabrycznej izolacji końcówka ma pin taki jak we wtyku. Moje pytanie - co to za kable i czy może jeden z nich jest odpowiedzialny właśnie za czujnik płynu spryskiwaczy.

http://img254.imageshack.us/img254/5813/p2100027.jpg

P2100027.jpg

Opublikowano

Możliwe że to kable do komunikacji radia z licznikiem abyś miał wyświetlanie na fisie stacji radiowych. Przetnij jeden i zobacz co się stanie :evil: nie no żarty. Zdejmij fioletowe zabezpieczenie wysuń białą wtyczkę i zobacz w jakie piny wchodzą te kable napisz to Ci powiem do czego to jest. Pamiętaj 1 pin do zmasowania jeżeli chodzi o czujnik płynu.

Opublikowano

dominikt1 co ty pitolisz o przecinaniu

przecież te kabelki w ogóle nie wchodzą do kostki :wallbash:

Opublikowano

Racja one wychodzą z wiązki i nie są wpięte w kostkę.Wyglądają na fabrycznie zaizolowane.
Opublikowano

Racja one wychodzą z wiązki i nie są wpięte w kostkę.Wyglądają na fabrycznie zaizolowane.

wątpię

Opublikowano

Możliwe że to kable do komunikacji radia z licznikiem abyś miał wyświetlanie na fisie stacji radiowych. Przetnij jeden i zobacz co się stanie :evil: nie no żarty. Zdejmij fioletowe zabezpieczenie wysuń białą wtyczkę i zobacz w jakie piny wchodzą te kable napisz to Ci powiem do czego to jest. Pamiętaj 1 pin do zmasowania jeżeli chodzi o czujnik płynu.

A nie masz gdzieś rozpiski tego niebieskiego wtyku. Gdzie co idzie - wtedy może doszedłbym czego brakuje :)
Opublikowano

32-pin multi-pin connector, blue

1 - Washer fluid low

2 - Coolant level low

3 - Fuel gauge sender

4 - Coolant temperature

5 - Control group 2 Navigation system

6 - Control group 3 Navigation system

7 - Control group x Telematics

8 - Menu switch

9 - Vacant

10 - Bonnet switch

11 - Fuel gauge sender 2

12 - Menu switch (Out A)

13 - Vacant

14 - Vacant

15 - Vacant

16 - FDR/TCS (= ESP)

17 - Convenience CAN High

18 - Convenience CAN Low

19 - Infotainment CAN Low

20 - Infotainment CAN High

21 - Ambient temp. (input)

22 - S contact

23 - Oil level / oil temperature

24 - Self-levelling suspension

25 - Menu switch (enter)

26 - Vacant

27 - Vacant

28 - Menu switch (Out B)

29 - Vacant

30 - Transponder 2

31 - Transponder 1

32 - Terminal 31 (sensor)

Opublikowano

32-pin multi-pin connector, blue

1 - Washer fluid low

2 - Coolant level low

3 - Fuel gauge sender

4 - Coolant temperature

5 - Control group 2 Navigation system

6 - Control group 3 Navigation system

7 - Control group x Telematics

8 - Menu switch

9 - Vacant

10 - Bonnet switch

11 - Fuel gauge sender 2

12 - Menu switch (Out A)

13 - Vacant

14 - Vacant

15 - Vacant

16 - FDR/TCS (= ESP)

17 - Convenience CAN High

18 - Convenience CAN Low

19 - Infotainment CAN Low

20 - Infotainment CAN High

21 - Ambient temp. (input)

22 - S contact

23 - Oil level / oil temperature

24 - Self-levelling suspension

25 - Menu switch (enter)

26 - Vacant

27 - Vacant

28 - Menu switch (Out B)

29 - Vacant

30 - Transponder 2

31 - Transponder 1

32 - Terminal 31 (sensor)

Jakby jeszcze były podane kolory kabli byłoby lux :)
Opublikowano

no kolorków akurat nie mam

Opublikowano

Muszę jeszcze raz wyciągnąć licznik i sprawdzić w których pinach mam kabelki. Zauważyłem że nie we wszystkich.

Opublikowano

Napisałem to co podejrzewałem, myślałem że wychodzą z kostki - albo nie doczytałem albo nie zauważyłem. A Ty mądralo możesz troszeczkę grzeczniej ? [br]Dopisany: 10 Luty 2011, 21:42_________________________________________________

Muszę jeszcze raz wyciągnąć licznik i sprawdzić w których pinach mam kabelki. Zauważyłem że nie we wszystkich.

Wyciągnij sprawdź ale one nie wyglądają na oryginalnie zaizolowane :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Mi to też nie wygląda na oryginał. Wygląda mniej więcej jak kabelek do czujnika u mnie :decayed:

Myślę że to jakaś rzeźba co nie wypaliła i dlatego jest to odpięte.

Chyba że są to orginały a ktoś wypiął z licznika bo coś się działo. To jest bardzo prawdopodobne.

Opublikowano

No ok- tylko teraz potrzebuje się dowiedzieć za co te kable są odpowiedzialne. Jak ktoś ma wyciągniętą wtyczkę u siebie to może zrobiłby zdjęcia albo odpisał dokładnie kolory.

Opublikowano

Panowie a mam pytanie z innej beczki...potrzebuje zdjac kiere do obszycia...musze dopiac aku, wyciagne poduche i sciagne kierownice...to wiem jak zrobic bo przy okazji montażu manetki fis sie nauczylem z tego watku...ale chodzi mi op to czy moge pozniej bez poduszki podpiac aku zeby zamknac auto i wlaczyc alarm?? czy cos moze sie pochrzanić ...w sensie bledow??

Wydaje mi sie ze jesli odepne aku, wyjme poduche i bez włączania stacyjki podepne aku i zamke auto to sie chyba nic nie stanie?

Moze mi ktos cos podpowiedziec??

Opublikowano
Panowie a mam pytanie z innej beczki...potrzebuje zdjac kiere do obszycia...musze dopiac aku, wyciagne poduche i sciagne kierownice...to wiem jak zrobic bo przy okazji montażu manetki fis sie nauczylem z tego watku...ale chodzi mi op to czy moge pozniej bez poduszki podpiac aku zeby zamknac auto i wlaczyc alarm?? czy cos moze sie pochrzanić ...w sensie bledow??

Wydaje mi sie ze jesli odepne aku, wyjme poduche i bez włączania stacyjki podepne aku i zamke auto to sie chyba nic nie stanie?

Nie odłączaj akumulatora tylko po prostu nie wkladaj kluczyka do stacyjki i nic sie nie stanie i bedziesz mogl zamknac autko :)

Opublikowano

Wolabym jednak odlaczyc dla pewnosci :mysli:

Opublikowano

Wiec jaka to pewnosc jak za chwile podłączysz kleme i blad moze zlapac.. nie wiem zreszta niech ktos potwierdzi..Ja w 2 sztukach nie odpinalem akumulatora i nic a nic sie nie stalo :gwizdanie:

Opublikowano

Już Ci tłumacze :) możesz wyjąć poduszkę bez zdejmowania klemy akumulatora bez obaw robiłem to z 30 razy. Dopóki nie przekręcisz kluczyka na zapłon sterownik airbag nie zapisze Ci błędu poduszki który później i tak możesz skasować zwykłym kablem KKL. Możesz więc wyjąć poduszkę i nie wkładać kluczyka do stacyjki zamknąć auto centralnym później poskładać i zapewniam Cie że błędu poduszki nie będziesz miał. A jak odepniesz aku to nie wiem jak będziesz chciał zamknąć auto bez zasilania :) pisz jak masz pytania :good: