Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Który system dwudrożny najlepszy :

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega chce trochę zmienić audio w aucie (A4 B6) i zastanawia się nad 3 systemami I TYLKO TYMI 3 SYSTEMAMI więc proszę o nie pisanie durnych wątków typu : a ja mam głośniki marki Buszmen i grają zajeb... :

- Helix Blue 62 MKII - 16cm, 100W, 50W RMS

- JBL GTO 6506 CE - 16.5cm, 210W PEAK, 70W RMS

- Ground Zero GZTC 16 MK2 - 16.5cm, 150W

(dane spisane z głośników basowych)

proszę specjalistów w branży (a mamy ich tu kilku) o wypowiedzenie się, który będzie najlepszy oraz co mogło by być ewentualnie numerem 2 (pójdą w tylne drzwi)

Opublikowano

Mój koles ma w Civicu własnie tego JBL-a którego tu wymieniłes i powiem ci ze bardzo ładnie grał , plus oczywiscie skrzynia w kufrze. reszty systemów które wymieniłes nie słyszałem.

Opublikowano

Podstawowe pytanie czym to będzie napędzane? Radiem ?

Opublikowano

Helix ma b. dobre opinie na wielu forach. Znajomy mial w golfie 3 i pod samym Clarionem gral calkiem niezle. Inna bajka jak podpielismy je pod stara alpinke v12 - za ta cene prawie bez konkurencji :) Oprocz tego w podobnej cenie warty uwagi jest takze zestaw Tonsil Speed 1700.

Opublikowano
  • Autor

chłopaki te 3 zestawy i żaden inny !!! :bicz:

kolega ma już na półce w chacie te głośniki (ten ostatni dostał nawet w prezencie ode mnie jeśli się na niego zdecyduje hyhy)

Opublikowano

Dziwne pytanie skoro ma je na półce w domu to nie może je podłączyć posłuchać i wybrać najlepszy?

Opublikowano

Łukasz jak koniecznie któryś z tych to wybrał bym JBL ale po co gatka jak ma na półce to niech zrobi porównanie, odsłuchu nie zastąpi nawet 100 wywodów co lepsze

A najlepiej obchnąć je wszystkie i kupić coś lepszego o ile ma to grac pod wzmacniaczem.

Opublikowano

z tych trzech wybrałbym JBLa choc do nich przydał by sie już wzmacniacz, bo bez niego kiepski bas dają

Opublikowano

Helix kupa straszna plaski dzwiek bez dobrego szybkiego basu :( źle zestrojone zwrotnice :( które nie nadaja sie do tych tweeterów :P co sa w zestawie :)

Ground zero nigdy nie słysząłem ale nie wyglada na fajny :)

A co do JBL hmm kiedys to była dobra firma teraz to juz bardziej market :) i ja jako mały znawca wybrałbym to :P

ale rozumiem ze nie chce kupic nic innego

ale niech sie zastanowi

http://www.allegro.pl/item306563890_hertz_esk_165_nowe_komplety_audiofilskie_brzmienie.html

cenowo podobny a chyba njlepszy :P pozdro

Opublikowano

Jak pod samo radio to Helix ,jak napędzane wzmacniaczem to Ground Zero, JBL to marketowa "kupa".[br]Dopisany: 06 Luty 2008, 13:16 _________________________________________________Boberek za cenę tych kiperawych Hertzów można mieć PB Es6C które biją je na łeb :wink4:

Opublikowano
  • Autor

napędzane będą wzmacniaczem Alpine V12 a grać będą pod RNS-E więc co ?? Ground Zero ? zakładać nie chce bo jak będzie montował audio to robione będzie i wygłuszenie i pierścienie dystansowe a na razie tego nie ma więc nie ma sensu rozbierać boczku i odwiercać starych głośników żeby bezpośrednio do blach przykręcić głośnik na chwilę... no chyba że ja źle myślę... :decayed:

Opublikowano

Wymienić głośnik to minuta roboty, przecież głośnik pewnie będzie w dystansie MDF wiec odkręcasz głośnik i wstawiasz nowy. Boczka nie trzeba montować za każdym razem. Niech sobie sam odsłucha co mu najbardziej pasuje bo to jemu ma się podobać ,a nie Nam. Ja obstawiam Ground Zero. I to zdecydowanie.

Opublikowano
  • Autor

froger34

przecież głośnik pewnie będzie w dystansie MDF

u mnie jak demontowałem stare (ori) głośniki to były zintegrowane z pierścieniami, a demontaż to było odwiercanie nitów więc dla tego chcieliśmy odpuścić sprawę testowania "na" samochodzie...

Opublikowano
  • Autor

froger34

No tak ale oryginalna instalacje i tak musicie usunąć.

Przecież żeby to jakoś grało i tak musicie wsadzić w MDF -

no to jest sprawa oczywista...

kupowałem u nich dystanse do siebie :th:

Opublikowano

No to wszystko jasne :naughty: Montujcie te GZ i będziecie zadowoleni :th: znaczy kolega..[br]Dopisany: 06 Luty 2008, 14:48 _________________________________________________Wogóle wy to macie fajnie w b6. My w b5 to tak musimy się męczyć by upchnąć 16cm głośnik w drzwi :thumbdown: a wy kupujecie dystans za 40zł i gotowe :decayed: