MlodyBocek Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam wszystkich mam problem z rezerwą, gdy kupiłem auto nie zapalała się nawet na czerwonym polu więc tankowałem do pełna, ostatnio zeszła mi na czerwone pole zaświeciła się, zatankowałem 15 L i zgasła dopiero po przejechaniu 1,5km teraz znowu się zapaliła zatankowałem 10 L i świeci dalej choć wskazówka jest na ćwiartce i przejechałem 5km. Rezerwa jest połączona z pływakiem czy ma jakiś inny czujnik ? coś się zawiesiło tylko co
NexoPL Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 W bagażniku pod wykładnią od strony baku masz takie coś nie wiem jak to nazwać w takim tworzywie styropian czy coś sprawdź tam, tam powinien być pływak. Też mam podobny problem muszę się do tego zabrać. U mnie wskazówka paliwa na oczach spada ;/ i się podnosi.
MlodyBocek Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Opublikowano 30 Lipca 2011 Ty masz zabrudzoną blaszkę po której pływak się przesuwa, jak się znajdzie na brudzi nie ma styku i wskazówka w oczach spada u mnie wskazówka działa tylko ta rezerwa się zacina czy coś
czakus84 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 miałem podobny problem u siebie w b6, musiałem wymienić sam pływak bo ta blaszka była już starta i wskaźnik paliwa malał i rósł gwałtownie
Rekomendowane odpowiedzi