Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrób ciśnienie gazu na 1.1 i zobaczymy jak sie zmieni mapa

Opublikowano

Stary ciśnienie robocze w sterowniku to ma być takie jakie było wracaj do niego i to szybko, a ciśnienie to musisz zmienić śruba na parowniku żeby się w programie wyświetlało 1,1.

Myślałem ze się odrobinę znasz jak pokazujesz mapę, ciśnienie robocze w programie to jest ciśnienie przy jakim była robiona auto kalibracji i potem do tego sterownik robi korekty. Poza tym krzywa mnożnika nie powinna być tak połamana.[br]Dopisany: 29 Lipiec 2011, 22:51_________________________________________________już i tak rozwaliłeś mapę więc ustaw to ciśnienie na 1,1 a potem zrób auto kalibrację i mapę na drodze spróbuj zrobić (używając jak najmniej punktów) ale też zbierz punkty na benzynie do końca obrotomierza:)

Opublikowano
  • Autor

zrobiłem auto kalibracje, zebrałem mapy na benzynie i gazie, tylko że na ciśnieniu 1,3 bo nie wiem jak zmniejszyć na 1,1 :embarrassed:

Opublikowano

jesli ta zrobiona mapa jest w pierwszym poście to muszisz n adnia popracować:), jaki masz reduktor to ci powiem jak ustawić.

Opublikowano

4redtomasetto.th.jpg

czerwona strzałka wskazuje śrubę na klucz imbusowy musisz nią pokręcić i ustawić ciśnienie.

Kalibrowałeś przy pełnym bucie?

Opublikowano

tomasetto , ale jaki to jest firma a jest alaska i articic

Opublikowano

Tylko ze pokazana mapa ta od 4 biegu pokazuje ze ciśnienie jest ok jest jeden błąd na niej ostatnia kropka mnożnika (nie mówię o tej co jest na 26ms) powinna być na końcu punktów benzyny i jeśli tam mnożnik jest jeden to jest ok. Zastanawiają mnie tylko rozbieżności miedzy mapami pewnie były zdecydowanie inne warunki pracy.[br]Dopisany: 30 Lipiec 2011, 23:46_________________________________________________śruba w obu jest w tym samym miejscu.

Opublikowano
  • Autor

miałem tak koło 5,5 obr, ale jak zmienię ciśnienie to zrobię do podłogi :) na gazie też do podłogi ? jak dobrze potem mapę skorygować, jakie pkt. w górę a jakie w dół? :mysli::embarrassed:

Opublikowano

nie zmieniaj jeszcze ciśnienia zrób mapę jadąc w miarę łagodnie tak żeby sada pracowała i w miarę do końca obrotomierza (unikaj wciskania gazu do oporu, operuj nim w miarę łagodnie na koniec możesz kontrolnie dać do dechy) dopiero pokaż mapę.

Jaki błąd wywala stag?

Opublikowano
  • Autor

to tylko przegląd się zbliża, jak kalibrowałem to na 4ce cały czas kręciłem obrotami przyśpieszałem/zwalniałem pedałem gazu, miałem różne obciążenia, ta sama trasa na pb i lpg, starałem się tak aby ten pkt od obrotów na mapie cały czas był w ruchu, skakał po prostej zielonej i niebieskiej :) ale jutro zrobię tak jak piszesz

Opublikowano

no to robiłeś dobrze różne obciążenia ale nie maksymalne bo wtedy sonda nie pracuje i nic nie ustawisz. |Warto też przy kalibracji utrzymywać swój stały styl jazdy.

Opublikowano
  • Autor

maksymalnie nie było, jechałem tak między 60 km/h a 110 km/h (czwarty bieg)

Opublikowano

max obciążenie = pedał max wciśnięty, stan silnika gdy sonda lambda stoi na bogato na PB a na LPG powinna być na bogato

Opublikowano
  • Autor
:thumbdown: to na 100% miałem takie momenty że miałem wciśnięty na maksa... muszę zrobić jeszcze raz :)
Opublikowano

na maxa to po zrobieniu mapy możesz sprawdzić a nawet powinieneś czy sonda będzie pokazywała bogatą mieszankę zwłaszcza pod odcinką.

Opublikowano

jak masz podpięte sondy to w programie LPG pokazuje. normalnie na wykresie sinusoida a jak jest bogato to wykres wchodzi do góry i staje, nie opada.