Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wycieraczki przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,ten problem był już poruszany ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój.Na początku podczas drogi zaczeły bardzo wolno pracować a kiedy dojechałem na parking i zatrzymałem samochód nadal wolno ale to bardzo wolno pracowały aż zatrzymały sie.Po przeczytaniu Waszych porad na forum użyłem WD40 pryskając w opisane przez Was miejsca i wycieraczki zaczeły pracować prawie że normalnie.Wybrałem sie nad morze i do połowy drogi wszystko było ok.Kiedy chciałem wyłaczyć ich pracę dojechały do końca jak zawsze, cofneły sie i zatrzymały w połowie i tak dziłają do tej pory.Nie wracają na swoje miejsce w położeniu leżacym,dla nich konieć pracy jest w połowie szyby.Proszę o poradę jak rozwiązać ten problem i co jest tego powodem.

Opublikowano

Co to za rady żeby WD40 popsikać :blink:

To trzeba rozebrać, przeczyścić i będzie działało...

Zapewne machanizm na tulejkach Ci się zatarł i bez rozbierania sie nie obejdzie.

Psikanie czymkolwiek jak widzisz nie jest rozwiązaniem.

Opublikowano

Wycieraczkom było cięzko się obracać w tulejach , doszło do momentu że lżej było mechanizmowi od silniczka obrócić się na wieloklinie niż pokonać opór w tulejkach. Nie wiem czy uszkodziło te ząbków na stożku wychodzące z silniczka , czy na ramieniu.. Musisz rozebrać i sprawdzić co puściło.

Opublikowano
  • Autor

bez robierania się nie obejdzie.dzieki za rady,mam nadzieje,że nie doszło do żadnych uszkodzeń mechanicznych

Opublikowano

Rozmawiałem z pewnym panem ,który mi rozbierał wycieraczki i powiedział mi ,że Audi A4 b6 ma właśnie taką wadę ,że prawie co rok trzeba przeczyścić mechanizm . Po prostu one się tak jakby zalepiają i trzeba je przeczyścić . A i na pewno każdy wie ,że nie należy ich samych rękoma przestawiać na swoje miejsce , ponieważ połamie się mechanizm i trzeba będzie kupić nowy .

Opublikowano

bez robierania się nie obejdzie.dzieki za rady,mam nadzieje,że nie doszło do żadnych uszkodzeń mechanicznych

Psiknąłeś i nie pomogło... Najlepiej rozebrać i uczciwie wszystko przeczyścić.

Zresztą jak rozbierzesz to zrozumiesz dlaczego tak trzeba :wink4:

Ja tak zrobiłem, zajęło mi to ponad 2 godziny i mam teraz spokój.

Opublikowano

jak dobrze poszukasz to gdzieś jest cały schemat demontażu tego ustrojstwa.

niestety jest do duża wada całej grupy VW w latach 98-04, po prostu trzeba raz na jakiś czas się tym zająć :>

Opublikowano

jak dobrze poszukasz to gdzieś jest cały schemat demontażu tego ustrojstwa.

niestety jest do duża wada całej grupy VW w latach 98-04, po prostu trzeba raz na jakiś czas się tym zająć :>

Co do tych lat ktore podales to doloze jeszcze rocznik 2007 w b7 mialem przyjemnosc naprawiac zatarty mechanizm :hi: