Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kalibracja prędkościomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Koledzy czy można skalibrować prędkościomierz? Według Auto mapy mam 92 kmh- na liczniku 100kmh,przy 200 na liczniku navi pokazuje 180 kmh- to trochę wielka różnica.Jak to u was wygląda?

Opublikowano

ale nie aż tak dużo, ja średnio w autach miałem max 4-6 km/h różnicy wg navi oczywiście

[br]Dopisany: 06 Sierpień 2011, 09:45_________________________________________________a nie miałeś zmienianego licznika przypadkiem ??

Opublikowano

Okłamywanie liczników najczęściej spowodowane jest zmianą felg/opon być może i TY masz nietypowy rozmiar koła bądź opony?

Dodatkowo dodam że nic z tym nie zrobisz, możesz wgrać inny wsad licznika ale czy coś się zmieni na lepsze nie mogę zagwarantować.

Poza tym każde auto zawyża prędkość na liczniku..

Opublikowano

tak,

ale kombinując z wsadem możesz uszkodzić licznik i będzie lipa.. gdzieś czytałem że te liczniku RB4 często występujące w b6 są bardzo podatne na uszkodzenia..

Opublikowano

zależy jak wgrywasz wsad :rolleyes:

Tak czy inaczej dla mnie gra nie warta świeczki.

Zobaczył bym jeszcze czy na teście zegarów wskazówki stoją idealnie pionowo, byc może ktoś je demontował i później wsadzał bez sprawdzania tego.

Opublikowano

też uważam, że nie warto ryzykować.

a jaki rozmiar oponek masz kolego ??

Opublikowano

Mi kolego po założeniu opon 205 65 R15 czyli auto wygląda jak monstertruck wskazania z navi zbliżyły sie do tych z licznika jak jade 160 tona navi jest 154. Ale masz jeden pozytywny aspekt tego tródniej bedzie o mandat :cool1:

Opublikowano

Ja też na automapie mam mniej od 5-10 km/h niż na liczniku.

Opublikowano

licznik nie przeklamuje o ile km/h tylko o procent tej predkosci (im szybciej jedziemy tym wiekszy blad)

najlawiej sprawdzic jadac 100km/h i zabaczyc ile pokazuje gps a roznica bedzie procentem jaki przeklamuje licznik

standardowo liczniki przeklamuja max do 9%

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a jak by przekodował średnicę kół w 03-ABS ?

Opublikowano

nic to nie zmieni, poza tym co wam to przeszkadza :mysli::decayed:

Opublikowano

właśnie nie jestem pewien,ponieważ teraz mam kodowanie na koła 15 cali i na blacie 100 km/h a auto mapa pokazuje ok.93km/h, wcześniej raczej nie było takiej rozbieżności.Będzie troszkę czasu to przekoduje na 16 lub 17 i zobaczę czy się coś zmieni.

Opublikowano

koduj :cool1:

Opublikowano

nie wiem dokonca jak w a4 ale w a3 auto bralo predkosc nie z kol (czujnikow ABS) tylko ze skrzyni biegow i nie bylo mozliwosc kalibracji

w a4 pewno jest tak samo dlatego miedzy innymi na klapce wlewu paliwa sa podane przez producenta rozmiary kol i opon

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mój vag 311 nie dał rady z przekodowaniem na inne kółka a dlaczego to nie wiem,pół roku temu kodowałem u siebie sterownik abs/esp i poszło a teraz lipa.

Opublikowano

może sterownik jest mądrzejszy od właściciela i nie przyjmuje takiego kodowania.... :gwizdanie:

Opublikowano

wcześniej przyjmował jak go zakładałem i kodowałem pod swoje auto i tym samym vagiem,no chyba że raz lub dwa razy da radę zmienić kodowanie i po zawodach i już nie da rady więcej.