Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Oryginalny subwoofer - jaki glosnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki glosnik jest w ori subwooferze 16'' ?? On jest sam bez wzmacniacza ? Czy da rade wrzucic tam jakis inny lepszy glosnik i czy jest sens - czy bedzie lepiej gralo ??

Opublikowano

tam nad nim chyba masz wzmacniacz o ile się nie mylę. B6 mam od paru dni do użytkowania i tylko okiem rzuciłem... Też bym usłyszał opinie co z wymianą głośnika? Bo ten nie zachwyca :D

Opublikowano
  • Autor

tam nad nim chyba masz wzmacniacz o ile się nie mylę. B6 mam od paru dni do użytkowania i tylko okiem rzuciłem... Też bym usłyszał opinie co z wymianą głośnika? Bo ten nie zachwyca :D

Tak tak dokladnie, widze ze kolega tez z Wrocka ? Musimy sie spotkac :tongue4:

Opublikowano

No planuje wpaść na jakiegoś spota... w sobotę wyjeżdżam więc ewentualnie za tydzień w weekend.

A co do grania to da się wpiąć w radio org. sygnał na wzmacniacz? Bo jak tak to ładuje za jakiś czas mojego JBL z ex OOOO

Opublikowano
  • Autor

A co do grania to da się wpiąć w radio org. sygnał na wzmacniacz?

Oj nie mam pojecia, ja odrazu zmienilem ori radyjko na ALPINE, a sprzet mialem z poprzednich (sub + wzmacniacz) ale sprzedalem, to co jest mi pasuje, choc jak mozna by bylo to oczywiscie zmienie ten glosnik z suba

Opublikowano

nic Ci nie da wymiana głośnika bo obudowa woofera jest z cienkiego plastiku także do modów to to się nie nadaje...

Opublikowano
  • Autor

nic Ci nie da wymiana głośnika bo obudowa woofera jest z cienkiego plastiku także do modów to to się nie nadaje...

No tak myslalem, a jak jest np z wymianą ori glosników z tylu ?? To jest podlaczone tez pod wzmacniacz -sa aktywne , ale dziwne bo przod gra lepiej niz tyl z subem :decayed:

Opublikowano

ja chętnie bym przy ori radiu został... albo przód i tył pod jakieś fajne radyjko a sub na wzmacniacz. Wzmacniacz w miejsce teraźniejszego suba? Trzeba pomyśleć na wiosne :)

Opublikowano

wojtas-audi

a jak jest np z wymianą ori glosników z tylu ??

kupujesz dystanse i montujesz głośniki, ori tylne głośniki nie są aktywne tylko napędzane z wzmacniacza który zasila również woofer

ale dziwne bo przod gra lepiej niz tyl z subem decayed

nie jest to wina głośników bo z przodu i z tyłu są takie same bo a piszesz że zmieniłeś radio na Alpine, to ta alpina ma pewnie więcej mocy niż ten ori wzmak, ot cała filozofia... :polew:

Opublikowano
  • Autor

to ta alpina ma pewnie więcej mocy niż ten ori wzmak, ot cała filozofia...

Niezle niezle, wiec za duzo nie podzialam :decayed: Z tylu nie ma co zmieniac glosnikow bo i tak wzmacniacz je trzyma, chyba ze audi dawalo jakis mocniejszy wzmacniacz ktory moglbym wrzucic ? :naughty:

Opublikowano

ja ogólnie mam odłączony ori wzmacniacz i woofer bo mam trochę innego sprzętu na pace :polew: :

b374f87e3ea4bb93.jpg

ale kupiłem nawet kiedyś ori suba do kombi BOSE bez wzmacniacza i chciałem podmienić głośnik ale jakoś odpuściłem temat i sprzedałem go...

Opublikowano
  • Autor

ja ogólnie mam odłączony ori wzmacniacz i woofer bo mam trochę innego sprzętu na pace :polew: :

b374f87e3ea4bb93.jpg

ale kupiłem nawet kiedyś ori suba do kombi BOSE bez wzmacniacza i chciałem podmienić głośnik ale jakoś odpuściłem temat i sprzedałem go...

No tak , tez podobny mialem wczesniej w A4 i w A6, ale teraz sobie dalem spokoj ( poki co ) :decayed:

Opublikowano

co do ori suba to wydaje mi się że tam jest głośnik 13 cm, można by go spróbować zmienić a ori plastikową obudowę obłożyć od zewnątrz matami co by trochę ją "wzmocnić" :mysli: tylko nie wiem jaki to da efekt...

Opublikowano

mozana sie pobawić włąsnie wykładaniem matami zeby to sie nardziej sztywne zrobiło :)

ale efekt poza praca bedzie raczej mizerny :)

Opublikowano

nic nie da wymiana głośnika..chyba że kupić taki który będzie grał w otwartej przestrzeni..ale 13 nigdy nie zagra git..16 też nie..proponuje wymienić głośniki przód tył zasilić wzmacniaczem i zostawić ori sub bose z tyłu..ot tyle..

jak chce Ci się więcej rezać to rób zabudowe w kole, albo w tapicere bocznej..ewentualnie zakupo gotowy zestaw od dzo dzo..kolega włożył w cały sprzęt kupe kasy a sprzeda w naprawdę dobrych pieniądzach i będzie wyglądało pięknie..

Opublikowano

Głośnik subbasowy potrzebuje niestety odpowiedniego pudla rezonansowego i tego niestety nie przeskoczymy. Okladanie matami oryginalu niestety nie da zadnego efektu bo nie poprawimy tym wlasciwosci glosnika i jego obudowy.

ps. co rozumiesz pod pojeciem "głośnik basowy grający w otwartej przestrzeni" ?

Opublikowano

jest to subwoofer który nie potrzebuje zabudowy do poprawnego grania.Każdy głośnik sub musi mieć określoną powierzchnie zamkniętą(obudowe) ,aby mogły pracować optymalnie w zakresie niskich częstotliwości.Nie może mieć za małej jak również za dużej powierzchni zabudowy..np taki co jest oryginalnie montowany w audi bose.Głośniki takie można kupić np w USA.. u nas jeszcze nie widziałem..

Opublikowano

Moglbys umiescic jakis link do takiego glosnika ? Wielu osobom glosnik basowy bez pudla rezonanswoego baaardzo ulatwily zycie :).

Opublikowano

wszytskie głosniki które maja w opisie AIR :) ze graja tak jak napisał adam :) bez pudła tylko co z nim zrobisz gdzie go wsadzisz ??

i nigdy nie zagra tak jak brawdziwy sub ;)

najprostrzym rozwiązaniem jest zrobienie odlewu koła :P i dorobienia deski na podłoge najszybsze i najnardziej funkcjonalne rozwiązanie :P