Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wiatrak Klimatyzacji wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

koledzy jest możliwość wymiany wiatraka bez rozbierania połowy auta :mysli: bo goni jak żyd po pustym sklepie :)

Opublikowano

Można go wyciągnąć bez rozbierania całego przodu, ja wyciągnąłem w sobote i czekam na nowy bo ten się już do niczego nie nadaje, jeśli chcesz to wyśle Ci fotki co trzeba odkręcić żeby wyszedł bez problemu.

Opublikowano

Szukaj, szukaj, szukaj - 1000 razy było.

Opublikowano

Można, można. Trzeba odkręcić śrubkę która jest zamontowana w górnej części obudowy wiatraka, następnie obracając go w którąś stronę (nie pamiętam w którą, sprawdzisz po wyżłobieniach) i jednocześnie przyciskając blokadę wyjęcia wiatraka z ramy (u dołu) wyjmiesz go bez problemu. Więcej zabawy może być z kablem zasilającym :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Więcej szczegółów: Najpierw należy odkręcić dwie śrubki krzyżakowe na górnej części przodu które tzymają końcówkę łapacza powietrza. Wyjąć dwie części tego łapacza i dopiero wtedy widać śrubkę kontrującą wentylator. Odkręcić ją i następnie lewą ręką odchylić lub najlepiej zerwać delikatny wąs plastikowego zatrzasku na dolnej częśći wentylatora. Przez drewniany kołek uderzyć młotkiem w zaczepy wentylatora aby cały obrócił się ok 2cm. Dobrze jest zdjąć osłonę paska rozrządu i wtedy jest już wystarczająco miejsca aby wyjąć wentylator.

Moja rada: powypinać kable najpierw ze złączek obok zbiorniczka płynu (? ) następnie wypiąć z metalowych zatrzasków(razem z nimi) wyciągnąć te które idą razem z kablami wentylatora a po całym zabiegu puścić górą (bo dołem bez rozbiórki przodu chyba się nie da bo jest ryzyko ocierania o skrzydła wentylatora.

Ps. Mam doświadczenie i zdjęcia jak naprawić wentylator ( dzisiaj to zrobiłem) a zainteresowanym mogę wysłać maillem opis bo nie wiem jak tutaj wrzucić kilka zdjęć.

Pozdrawiam leszek149

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dzięki za info , dałem radę :drunk: