Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy jest wzmacniacz? brak pamięci radia i niedziałający tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otórz mam pytanie czy na zalaczonych zdjeciach w moim sedanie tylnej połki jest wmacniacz czy go nie ma?? bo nawet nie wiem jak ma wygldac, nie gra mi tyl i czy problem bedzie tylko w podlaczeniu jakiegos adaptera czy wogóle nie ma wzmaka i trzeba cos innego porobic, ponadto nie mam pamieci radia i tez nie wiem w czym problem, jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o elektronike dlatego jakby ktos by mi móglby krok po kroku co zrobic i porobic schematy pooznaczac na zalaczonych zdjeciach co z czym polaczyc.

zdjecia głosników

dscn2250t.jpg

dscn2252p.jpg

dscn2251b.jpg

zdjecia kostek za radiem

dscn2253cy.jpg

dscn2254b.jpg

dscn2255l.jpg

dscn2256f.jpg

dscn2257y.jpg

Opublikowano

Musiałbyś podpiąć przejściówkę z wyjść liniowych radia na fabryczne mini iso w którym idzie sygnał do wzmacniacza tył + podpiąć do niego remote.

W kostce zasilającej radio zamień stały plus z tym po stacyjce.

Opublikowano
  • Autor

A mozesz mi zaznaczyć ktore kable mam zamienić? Jak wygląda ta przejściowka i co to jest to remote?

Opublikowano

Kolego,

Zasilanie - pamięć: najlepiej sprawdź miernikiem gdzie jest 12V - jak to zrobisz z kluczykiem w stacyjce to będzie na 2 przewodach - te właśnie zamień miejscami. Obstawiam ten gruby czerwony przewód i ten czerwono-niebieski :hi:

Tylnie głośniki - masz wzmacniacz, więc musisz kupić lub zrobić taką przejściówkę - MiniISO - RCA.

Podłączenie, RCA do RCA (chine), natomiast kostkę MiniISO (instalacja samochodu) do gniazda MiniISO tej przejściówki i zagrają :)

:hi:

Opublikowano

Taki adapter będzie dobry, luźny kabel to prawdopodobnie będzie +12 do wzbudzenia wzmaka

Opublikowano
  • Autor

no i pytanie gdzie go podlaczyc ?? do jednego z kabli który bede zamienial?? bo one beda mialy +12??

Opublikowano

Ten luźny to zasilanie wzmacniacza, podpinasz do kabla "Power Antenna", przy podpięciu do innych też będzie działał, ale może rozładowywać Ci akumulator. Na tym kablu (wychodzącym z radia), jest +12 tylko jak jest włączone radio.

PS. Jakie to radio?

:hi:

Opublikowano

Jeszcze możesz spróbować jedną rzecz - przełóż bezpiecznik w dolne położenie. To gniazdo bezpiecznika ma 2 możliwości włożenia bezpiecznika.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze możesz spróbować jedną rzecz - przełóż bezpiecznik w dolne położenie. To gniazdo bezpiecznika ma 2 możliwości włożenia bezpiecznika.

a co to zmieni?? moze wtedy pamiec bedzie mial?? bo dzisiaj próbowalem wogóle powyjmowac te kable z kostki i za **** nie moglem ich wyciagnac chyba sie nie da, typ w motoryzacyjnym mówil ze mozna je tylko wyjac poprzez polamanie kostki :kox:

Ten luźny to zasilanie wzmacniacza, podpinasz do kabla "Power Antenna"

a który to pokaz na obrazku :kox:[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 19:34_________________________________________________a radio clarion bd239

Opublikowano

a co to zmieni?? moze wtedy pamiec bedzie mial??

Tak, powinna być.

Opublikowano
  • Autor

dobra zaraz to zobacze

a który to ten power antena??

Opublikowano

Power antenna i remote to właściwie to samo.

W kostce ISO z tego co widzę masz tam puste miejsce.

Opublikowano
  • Autor

chyba zlece to jakiemus elektrykowi :kox:[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 19:49_________________________________________________chyba ze ktos z was krok po kroku powie mi jak to zamontowac :kox:[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 19:50_________________________________________________

radio.jpg

dlaczego ja wczesniej tego nie zauwazłem :kox:

po przelaczeniu w pozycje VW ( czyli tak jak audi seat skoda) dziala pamiec radia, jedyny mankament to po wyjeciu calkowicie kluczyka radio dalej gra , poprzednio jak gasilem zaplon do konca radio gralo , lecz po wyjeciu kluczyka ze stacyjki gaslo, ale teraz jest git :>

chyle czoła czapki z głów :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:KABAR[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 20:51_________________________________________________

pusty_pin.jpg

teraz pytanie czy do tego pustego wtyku jak wepne pin zasilajacy z adaptera iso to bedzie dobrze bo nie wiem gdzie mam podpiac kabel zasilajacy

i teraz kolejne pytanie bo mam zamiar kupic tez separator antenowy bo radio słabo łapie fale to gdzie podpiac kabel zasilajacy od tego separatora??

mozna razem z tym od adaptera w te puste pole?? czy co?? bo elektrykiem nie jestem :kox:

Opublikowano

Nie chcę zakładać kolejnego tematu więc zapytam tutaj. Koledzy mam taki problem... Chciałem wymienić radyjko w moim a4 na inne i problem polega na tym że po podłączeniu nowego radia nie gra tył, kupiłem przejściówkę taką: http://allegro.pl/adapter-audi-vw-skoda-gniazdo-mini-iso-2x-rca-i1724788555.html i po podłączeniu dalej to nie gra... tzn gra ale bardzo cicho... i niewiem co robić... Radio to JVC KD-PDR61. a w aucie mam system głośnikowy nokia z subem w bagażniku. (kabelki w adapterze sprawne, dobrze podpięte)

Opublikowano
  • Autor

sa dwa wyjscia :

1. ustawiasz balans tył przód zeby równo gralo - to jest wyjscie przy tym sposobie jaki Ty wybrales

2. podpinasz radio tym sposobem:

www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=112310.0;highlight=niefabryczne+radio