Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problemy z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

skasuj błędy i wyreguluj LPG, może być też tak że zostaje ci gaz w kolektorze i dlatego nie chce zapalić

ale zeby wyregulowac gaz trzeba jechac do jakiegos gazownika?

devastation

sorki ale odczytalem tego posta sam widzisz o ktorej.. musimy sie jakos inaczej zgadac.. na priv badz gg ;)

Opublikowano

jedz na regulacje do Marka do WaldGazu na Borcharda (wylot na Ustke)

powiedz ze jestes od Tomka,

ale najpierw diagnostyka Vag i bloki pomiarowe trzeba sprawdzic, przeplywke, sonde

dolot masz szczelny ? Nic nie syczy ?

Nie byles przypadkiem wczoraj wieczorem ok. 19.30 na parkingu na Galerii Slupskiej ???

Opublikowano

jeżeli LPG powoduje błąd w sterowniku komputera to na benzynie będziesz miał jaja z takim właśnie odpalaniem.

Aby się przekonać wystarczy że odepniesz akumulator na parę minut, zapniesz z powrotem i odpalisz auto oczywiście na benzynie. Do póki nie zmienisz na LPG auto będzie chodzić cały czas idealnie bez skoków na PB. Wystarczy na chwile z zmienić na LPG i znowu na PB i będzie ten sam problem.

Inną kwestią jest przepustnica ale jeżeli ją czyściłeś to OK.

Posiadałem B5 1.8 T zagazowane i miałem ten sam problem tzn tych skoków obrotów po odpaleniu i właśnie powodem był błąd przez LPG to o czym pisałem wyżej. Spróbuj tej metody. Ja gdy odpiąłem akumulator- błąd się kasował i na PB mogłem jeździć bądź ile bez żadnych problemów.

Z problemem tym udałem się na Śląsk w okolice Piekar Śląskich, nie pamiętam miejscowości i dopiero tam pan gaziarz który posiada hamownie mi pomógł. Wykalibrował wtryski itd już nie pamiętam co było problemem, w każdym bądź razie po wizycie u niego problem ustąpił.

Opublikowano
  • Autor

Nie byles przypadkiem wczoraj wieczorem ok. 19.30 na parkingu na Galerii Slupskiej ???

hmm wsumie to tak.. tez bylem do 19:30 bo o tej porzed juz byelm w domu :)

a co do sprawdzanie szczelonosci.. na tyle na ile pozwalaja mi mozliwosci mojego malutkiego garazu.. nic nie slychac nic nie syczy..

co do przeplywki tez jest nowa.. mowie duzo juz wpakowalem w te autko i juz mialem dosyc dlatego zwrocilem sie do was :)

ze starych i zastanawiajacych mnie rzeczy.. pozostaly wlasnie sonda.. i moze tez przytkany katalizator :)) ale juz nie mam pojecia :)

dzieki nex sprawdze twoja metode... :) [br]Dopisany: 11 Sierpień 2011, 14:42_________________________________________________

a mozecie mi jakos podpowiedziec jak sie robi logi?? tak zebym mogl sam? :)

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano

Rysiu, qu...rwa nie kazdy jest tak kumaty jak Ty :polew: :polew: :polew: :polew:

Kolego, odezwij sie w sobotę do 10.00 to zloguję Ci tą padakę

Opublikowano

devastation mam do ciebie pytanko czy czujniki stukowe mogą mieć wpływ na częściowy brak mocy :mysli:

Opublikowano

czujniki same w sobie nie, chyba ze sa uszkodzone a takie u Ciebie nie sa