Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Ocena map mojej audi 1,8t troszke duzo pali.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o ocene map i ustawień instalacji w mojej audi.

troszke mi duzo pali na trasie ok 11,5 litra. przy predkosci od 90 do 110.

instalacha stag4

reduktor zavioli s

wtryski omvl niebieskie

z góry dziekuje :)

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

Opublikowano

za duże ciśnienie za male dysze i mapa jest jakaś dziwna a to ze mnożnik na koniec idzie do góry to w ogóle jakaś głupota.

Opublikowano

Przy zavoli s to ciśnienie jest ok, ja bym dysz i ciśnienia nie ruszał gdż mnożnik jest w zakresie tolerancji.

Osobiście nie ustawiam staga na mapki tylko na korekty na vagu, ale jeśli auto dobrze jeździ i nie ma błędów mieszanki w ecu a korekty długie są w normie to jest ok.

Przy tych wtryskach to spalanie jest ok.

Opublikowano

ciekawe czy wtryski sa tego samego zdania co ty co do ciśnienia, a zavoli to wogóle nie nadaje sie do silnika turbo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

:) i wszystko jasne... :)

okazało się ze miałem uwaloną pierwsza sondę ta przed katem.

sonda wymieniona mapa zrobiona na nowo, autko śmiga idealnie w każdym zakresie obrotów :) spalanie zmniejszało się na trasie do 9,5 l.

Jeśli ktoś za zachodniopomorskiego szuka dobrego gazownika to na prv mogę podać namiary.

Opublikowano

Jeśli mozna to prosze o namiary na tego gazownika. Dzięki :)

Opublikowano

Witam obniż sobie ciśnienie na kolektorze bo duże masz okolo 50-60 ma być .I jak koledzy pisali podłączyć vag i interfejs do gazu i w drogę ustawienia krótkie i długoterminowe na sondach ja tak zrobiłem i teraz jest oki nie wiem jak spalanie ale chyba takie samo jakie miałem trasa 10l miasto różnie od 12 w wzwyż aha i pytanko a jak te wtryskiwacze ci chodzą ja mam valteki i je wymieniam za wolne są

Opublikowano

jakie ciśnienie na kolektorze? i co to za wartości 50-60?

Opublikowano

z prawej strony mapy

Opublikowano

z napisem gaz???

Opublikowano

nie , ciśnienie kolektora

Opublikowano

nie rozumiem o co ci chodzi i myślę że coś przekombinowałeś. Jeśli chcesz powiedzieć ze ostatnia kropka mnożnika jest przy osi nazwanej ciśnienie kolektora i przesuwając ją to zmieniasz to ciśnienie to wykasuj swoje posty dotyczące tego:)

Opublikowano

nie oto mi chodziło tylko mówię ze gaziarz to ustawiał bo tez miałem na 120 i mówił ze zadużo jest to zmienił na 60

Opublikowano

kolego nie wiesz o czym piszesz to jest oś wykresu tak samo jak czas wtrysku i mapy są wyświetlane jako wykres funkcji zależności czasu wtrysku i ciśnienia w kolektorze dolotowym (os prawa i dolna) ani jednego ani drugiego się nie ustawia w sterowniku lpg jedyne co ustawiasz to mnożnik i do tego jest wykres mnożnika zależnego od czasu wtrysku (oś lewa i dolna) jeśli gaziarz tak powiedział jak napisałeś to znaczy ze musi się douczyć jeśli ustawił ci tak kropkę jak mówisz to porostu ustawił mnożnik 0.8 w tym miejscu, tylko nie rozumem dlaczego według niego to ważne:)

Opublikowano
  • Autor

zakład nazywa sie GT GAZ i znajduje sie na ulicy tenisowej.

ta mapa jest nie aktualna, jutro zrobie nowa i pokaze.

wczoraj wrociłem z trasy szczecin -lwówek sląski- szczecin. spalanie gazu 9,5 litra, ale przy dużych predkosciach :)