Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Drugie Audi z dusza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Kiedyś jak miałem 12 lat to zobaczyłem Audi 90 Coupe w komisie . Zakochałem się . Teraz patrze za ogłoszenia i widze ze ludzie oddaja te auta za pol-darmo. Pytanie do was . Mial ktos ten model ? Ile lat musi miec auto zeby bylo zabytkiem ? Czy przy sprowadzaniu auta np 20 letnie oplaty sa takie same ?

A tu przykłady autka

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=l44z3gndv3im

http://moto.allegro.pl/niezawodne-audi-polecam-i1759496086.html

Opublikowano

Kumpel miał takie coupe z rocznika 85 motor 2.2 r5 :) a ja w tym czasie miałem coupe 2.3 z 89r. :kox:

S2 coupe to są dopiero auta zduszą i na dodatek z mocnym sercem :song:

Co do zabytku to auto musi mieć 25 lat i wtedy się go rejestruje jako zabytek i ma się wtedy żółte blachy i papiery :polew:

Opublikowano

A który silnik był zestawiony z quattro ?

Juz mam . Silnik 2.2

Opublikowano

coupe Q w B3 i B4 były z silnikami 2.2T, 2.3, 2.6 i 2.8. Sam na takie choruję i czytając odpowiednie fora to większość aut wystawianych z ceną poniżej 10k to kible :thumbdown: JA to bym przygarnął jakieś Q i zmienił silnik na coś mocniejszego/nowszego np. R32, 2.7BiT czy chodźby 1.8T; chyba że trafiłaby się jednostka 2.2T :evil:

Opublikowano

V8 to takie stare A8 .. Ale ta b2.. na zywo jest jeszcze piękniejsza

Opublikowano

Oprócz 25 lat w aucie musi być ileś tam XX % ori części i elementów wyposażenia, aby mógł być zabytkiem.

Opublikowano

taka V8 w dobrym stanie to jest to:)

kolega z ol. ma takowa wlasnie, calkiem zadbana i ciagle robi wrazenie landara :kox: