Opublikowano 12 Sierpnia 201115 l mam problem ze wskaźnikiem paliwa w 1.9Tdi 110 Km z 99 roku. Niadawno kupiłem więc nie wiem czy kiedykolwiek chodził poprawnie i co jest przyczyną usterki. Ogólnie auto kupiłem z niedziałającym wskaźnikiem paliwa. Odkręciłem okrągłą pokrywę nad bakiem gdzie wchodzi wiązka do czujnika paliwa i poprawiłem polutowane przewody tj brązowy i fioletowy. Wskaźnik się obudził :>, miałem połowę zbiornika więc myślałem że wszystko ok bo wskaźnik właśnie tyle wskazywał, ale z upływem czasu i kilometrów wskazówka szła w górę tzn zbliżała sie do wskazania FULL i jak doszła do FULL to autko zgasło tj skończyło się paliwo, jak zaleje pełny bak to mam rezerwę na wskaźniku, a jak pusty bak to wtedy mam FuLL na wskaźniku. Nie wiem w czym leźy problem
Opublikowano 12 Sierpnia 201115 l pewnie auto krecone przed sprzedarza i wymienili licznik na taki z a6. albo fisa sprzedal i zalozyl nie fisa z a6 i ci takie auto sprzedali
Opublikowano 13 Sierpnia 201115 l Autor chłopaki wszystko chodzi, wszystkie funkcje na komputerze pokładowym na zegarach mam sprawne, spalanie chwilowe, średnie, zasięg jazdy na ilości paliwa pozostałej w baku itd jest sprawne, jedynie ten wskaźnik paliwa w drugą stronę sobie chodzi. Jak wyjme licznik to podam nr licznika, ale jest to licznik trochę nietypowy bo mam tem. oleju i napięcie na akumulatorze na wskaźnikach oprócz normalnych wskaźników. Nie wydaje mi sie że jeśli nawet auto było kręcone przed sprzedaża to wymagałoby to zmiany licznika, przebieg nie jest zapamiętywany przecież w liczniku. A moze wiecie jaka powinna byc rezystancja na stykach czujnika paliwa przy zbiorniku paliwa??
Opublikowano 13 Sierpnia 201115 l jest dwie opcje. Albo masz licznik od a6 albo pływak od a6.a skoro piszesz że coś poprawiałeś styki w baku tzn że coś było robione.
Opublikowano 13 Sierpnia 201115 l jest dwie opcje. Albo masz licznik od a6 albo pływak od a6.a skoro piszesz że coś poprawiałeś styki w baku tzn że coś było robione. wez od kogos licznik z tego modelu co ty masz podlacz(moze jakis Twoj kolega ma) i zibaczysz co wtedy sie dzieje jak to samo, to szukaj przyczyny gdzie indziej... próbuj od najtanszych rzeczy po co sie wpedzac w koszta.
Opublikowano 13 Sierpnia 201115 l najtańsza opcja to podać nr licznika, a wyjęcie licznika to maks 3 minuty
Opublikowano 13 Sierpnia 201115 l najtańsza opcja to podać nr licznika, a wyjęcie licznika to maks 3 minuty tak tez moze byc
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l Autor wyjąłem zegary, rzeczywiście zegary były wymieniane, zegary mam z marca 2001 rok a audi z listopada 1999, biała naklejka z tyłu zegarów jest całkowicie wyblaknięta a podejrzewam, że to właśnie na niej jest numer licznika . jedyny numer jaki znalazłem to numer G750 669H.
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l nie jest to nr zegarów ale znalazłem taki nr na ebayu i jest on na zegarach z audi A6 http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200602863175[br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 10:32_________________________________________________ale dla pewności trzeba podłączyć VAGa i przeczytać nr zegarów
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l ale dla pewności trzeba podłączyć VAGa i przeczytać nr zegarów ale jak kolega pisze to ja stawiam e zegary beda do wymiany
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l Jak już ma takie zegary to lepiej zmienić pływak albo przerobić zegary. Choć pływaki na szrotach tanie więc ja bym zmienił wtedy pływak i po sprawie
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l Jak już ma takie zegary to lepiej zmienić pływak albo przerobić zegary. Choć pływaki na szrotach tanie więc ja bym zmienił wtedy pływak i po sprawie plywak mmmm... to niech zmieni plywak i wtedy zobaczymy cz dalej jest to samo...
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l Autor więc jednak mam inne zegary i chyba własnie dlatego też nie mam kontrolki check engine (wogóle się nie zapala przy zapłonie)
Opublikowano 16 Sierpnia 201115 l więc jednak mam inne zegary i chyba własnie dlatego też nie mam kontrolki check engine (wogóle się nie zapala przy zapłonie) na to kolego wychodzi...