mcm Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 W menadżerze zadań uruchamiają mi się dwa procesy które zamulają lekko pracę komputera wykorzystując pamięć RAM, wiem że są one związane z przeglądarką INTERNET EXPLORER, ale ja nie używam IE tylko Mozilla Firefox, nie mogę ich wyłączyc bo pojawiają się od nowa. Co robić ??
hornet Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Nie wyłączysz całkowicie iexplore.exe Możesz jedynie ograniczyć dostęp do IE w panelu sterowania - dodaj usuń programy- określe dostęp dp programów. Tam możesz również ustawić inne dostępy w systemie. Ja też mam tego syfa wyłączonego :th:
Nowak_zg Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 mozesz wylaczyc, wywalajac internet explorera calkowicie z komputera ( kiedys widzialem program ktory do tego sluzyl ale nie pamietam jak sie nazywal bo tak normalnie to sie go nie da usunac )
hornet Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 w panelu tak jak pisałem moze zrobić ograniczenie dostepu, wtedy nawet zniką ikonki IE w kompa (pulpit, menu start)
TTom3k Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Wydaje mi sie ze nie w tym tkwi problem zeby wystarczylo wylaczyc przegladarke...masz virusa ktora pewnie zlapales na jakiejs www i on zamula ci kompa dolaczyl sie do IE.
hornet Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Jeżeli siedzi wirus to już za późno Trzeba przekowapać kompa skanerami online, ewentualnie zastosować jakąś "penicylikę"
maku211 Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 http://www.worldstart.com/weekly-download/archives/reg-cleaner4.3.htm - reg-cleaner Przydatne darmowe narzędzie do zarządzania rejestrem systemowym. Umożliwia m.in. usuwanie nieużywanych wpisów rejestru pozostawionych przez zainstalowane oprogramowanie, usuwanie programów z listy "Dodaj/Usuń Programy" w panelu sterowania Windows, usuwanie nieużywanych bibliotek DLL (również współdzielonych) oraz zarządzanie typami plików. Umożliwia stworzenie kopii zapasowej rejestru. Dużą zaletą jest programu jest przejrzysty i polskojęzyczny interfejs.
hornet Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 reg-cleaner to dziadostwo. Polecam, jv16 ale jak ktoś nei czyścił rejestru to ostrożnie
maku211 Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 reg-cleaner to dziadostwo. Polecam, jv16 ale jak ktoś nei czyścił rejestru to ostrożnie ale jest prosty i po polsku.. nie mowie ze najlepszy ale pomaga:).. pozdrawiam
hornet Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Jakoś nie wiedziałem żeby pomagał. Zawsze można pobawić się ręcznie. Menu start- uruchom- regedit - ctr+f i wpsiujemy co szukamy W pojedyńczych przypadkach można usuwać całe klucze
maku211 Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 jasne ze mozna:D oki.. bo sie zaczyna robic OT .. wiec ogolnie format.. komp przez okno... crashtest .. albo co jak wolisz... pozdrawiam
Nowak_zg Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 a zeby jeszcze komp nie mulil to w start\uruchom wpisujemy msconfig i odznaczamy sobie niepotrzebne rzeczy w autostarcie
talib1990 Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 a moze poprostu jkis program ew. jakis dodatek wymaga polaczenia sie z internetem .. ja w kasperskym widze jak jakis niepowolany program zamierza sie polaczyc z internetem i tyle .. wtedy blokuje i sie nie laczy.. tez mialem ten problem ale ustawilem domyslna przegladarke mozille .. i zablokowalem programy nie chciane w kasperskym i mam spokoj do teraz.
mcm Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Opublikowano 12 Lutego 2008 ograniczyłem dostęp internet explorer, ustawiłem firefoxa jako domyślną przeglądrkę, ale procesy w menadżerze zostały jest powtórzony proces iexplore.exe dwa razy i jak wyłączam włączają się od nowa ??
chudineze Opublikowano 12 Lutego 2008 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zobacz sobie ten program http://www.gmer.net/index.php?lang=pl a najlepiej poczytaj najpierw może pomoże, bo moim zdaniem to jakiś "robal" tam siedzi.
mcm Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Opublikowano 13 Lutego 2008 Żaden z tych pomysłów nie działa trochę mi wyczyściły komputer ale te procesy iexplore.exe nadal działają i lekko zamulają Ma ktoś inne pomysły ??
chudineze Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 Spróbuj jeszcze tego programu http://www.pctools.com/pl/spyware-doctor/?ref=google&gclid=COTg3anNwZECFQK8aAodRUNACw oraz wyczyść w trybie awaryjnym folder Temp jeżeli to nie pomoże spróbuj zainstalować firewall-a http://www.outpost.pl/produkty/outpost-firewall-pro/opis.html i patrzeć komu dajesz dostęp do netu tzn. jakie programy chcą i wtedy może wyłapiesz tych intruzów i je zneutralizujesz.
hornet Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Mówiełm że nie pomoże Nie da się totalnie wyłączyć tego procesu. Skanowałeś skanerami online ? Wiesz już jaki proces zamula kompa ?? nie musi to być koniecznie iexplore
mcm Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Opublikowano 22 Lutego 2008 to jest iexplore.exe bo otwiera się 2x i jak już go wyłącze to kom się uspokaja, ale po pewnym czasie włączają się spowrotem i komp znów zaczyna lekko przymulać
Rekomendowane odpowiedzi