szymus_k Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam, Mam problem ze zbiornikiem wyrównawczym, a mianowicie nie mam pojęcia do czego służy "to coś"(zaznaczone na obrazku na czerwono). Czy powinien być tam jakiś wężyk, zawór czy coś takiego? Wlot i wylot wody jest na innych wężach. Proszę o pomoc co ewentualnie tam podłączyć.
zegarmistrz Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 U mnie nie ma nic.. a cieknie CI z tego???TO jest odprowadzenie od zaworu bezpieczeństwa który znajduje się w korku - w momencie kiedy ciśnienie w układzie przekracza pewną wartość (nie pamiętam ile) to wtedy dla bezpieczeństwa wywala tędy płyn chłodniczy.. mi się to zdarzyło tylko raz - jak poszła uszczelka pod głowicą..
szymus_k Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź-chyba o to mi chodziło. Nie wylewa mi sie z tego bo mam ten "zaworek" zakręcony metalową śrubą przez poprzedniego właściciela i nie wiedziałem dlaczego (czego to ludzie nie wymyślą) . Potem biorę się za odkręcanie tego:) Dzięki.
kicker Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Czyli można podejrzewać że uszczelka już kiedyś poszła.
szymus_k Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Uszczelki nie było, kupiłem nową, założyłem i jest OK. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi