Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VW Golf 3 GT- HELMUT-TYGRYSowej :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pol roku temu moja zona podjela prace do ktorej trzeba bylo troche dojezdzac. Wiec jako ze Tygrysowoz niechetnie znosi tygrysowa :decayed: , to musielismy sie zastanowic nad drugim autkiem, ktore jest nieduze, nieskomplikowane i niedrogie w zakupie jak i w eksploatacji.

Wybor padl na MK3, bo czesci do nich jest ostatnio na szrotach w brod. Wymagania nie byly wysokie- Wspomaganie i ABS. Ale jak to czasami bywa- trafil sie taki bez ABS, ale za to mial inne zalety- przynajmniej na pierwszy rzut oka :wink4:

PRZEDSTAWIAM:

VOLKSWAGEN GOLF GT SPEZIAL

ROK 1993

KOLOR: LC5P

SILNIK: ABS- 90KM

WYPOSAZENIE:

(wyposazenie oczywiscie GT, czyli dzielone reflektory, fotele sportowe, przyciemnione lampy z tylu, 4x tarcze- co jeszcze bylo w GT- nie wiem)

-el. szyberdach

-el. lusterka (regulacja i podgrzewanie)

-MFA

-Klimatyzacja

-centralny zamek (z dolozonym pilotem)

Autko ma ksiazke serwisowa do ok. 200 000km- i 2010r.- do tego czasu jezdzila nim jedna kobieta- wynik: spalone sprzeglo.

Pare miesiecy w 2010r. autko bylo zarejestrowane na mlodego chlopaka ktory "upiekszyl" to autko sonarami - ktore kazalem mu zdjac zanim mi je sprzedal :tongue4:

Autko mialo jeszcze "sportowe" tarcze Zimmermana (nawiercane) - ktore juz "polecialy". Rdza tez nie jest mu obca (jak w wiekszosci MK3) - zwlaszcza na progach, silnik dobrze chodzi, ale wyglada na zaniedbany- cieknie to tu to tam...- ogolnie mysle ze dobra slubstancja do odbudowy.

Plany:

Chcialbym autko utrzymac raczej w orginalnym stanie- wzglednie zmodzic na GTI- ktore zawsze darze wyjatkowa sympatia. (Moje pierwsze auto to byl wlasnie GTI MK1 )

Oto GOLF :kox: (zasyfiony troszke, ale co tam....- zrobi sie...)

bc56bbe6400fb1fd.jpgbee8c0cbeac1c338.jpg

e4d33b8457f93642.jpg38d77a73352524b6.jpg

Pierwsze mody- nowe heble TRW:

5d0174f0426286df.jpg

3056eac3de8a5f00.jpg

1b838b9175a1a453.jpg

b1a77535544346c9.jpg

Autko otrzymalo imie :decayed:

Ochrzczony zostal imieniem: HELMUT :oklaski:

UP

Helmut otrzymal letnie buciory BORBET 7x15 z nowymi gumkami UNIROYAL 195/50/15

51bd56991a16cb55med.jpg1372380c6a85203dmed.jpg

W zeszlym tygodniu Helmut otrzymal takze srebrne poliftowe zegarki:

060d78571f32b3cfmed.jpge8facab6cd6d722cmed.jpg

... i wyczyszczone zostaly szkielka o oczkach przeciwmgielnych:

bf2bb2e6d7fba28dmed.jpg

Wymiana szyberdachu na polifttowy '95

827830caa49d85c0med.jpg

Opublikowano

Pol roku temu moja zona podjela prace do ktorej trzeba bylo troche dojezdzac. Wiec jako ze Tygrysowoz niechetnie znosi tygrysowa :decayed: , to musielismy sie zastanowic nad drugim autkiem, ktore jest nieduze, nieskomplikowane i niedrogie w zakupie jak i w eksploatacji.

Wybor padl na MK3, bo czesci do nich jest ostatnio na szrotach w brod. Wymagania nie byly wysokie- Wspomaganie i ABS. Ale jak to czasami bywa- trafil sie taki bez ABS, ale za to mial inne zalety- przynajmniej na pierwszy rzut oka :wink4:

PRZEDSTAWIAM:

VOLKSWAGEN GOLF GT SPEZIAL

ROK 1993

KOLOR: LC5P

SILNIK: ABS- 90KM

WYPOSAZENIE:

(wyposazenie oczywiscie GT, czyli dzielone reflektory, fotele sportowe, przyciemnione lampy z tylu, 4x tarcze- co jeszcze bylo w GT- nie wiem)

-el. szyberdach

-el. lusterka (regulacja i podgrzewanie)

-MFA

-Klimatyzacja

-centralny zamek (z dolozonym pilotem)

Autko ma ksiazke serwisowa do ok. 200 000km- i 2010r.- do tego czasu jezdzila nim jedna kobieta- wynik: spalone sprzeglo.

Pare miesiecy w 2010r. autko bylo zarejestrowane na mlodego chlopaka ktory "upiekszyl" to autko sonarami - ktore kazalem mu zdjac zanim mi je sprzedal :tongue4:

Autko mialo jeszcze "sportowe" tarcze Zimmermana (nawiercane) - ktore juz "polecialy". Rdza tez nie jest mu obca (jak w wiekszosci MK3) - zwlaszcza na progach, silnik dobrze chodzi, ale wyglada na zaniedbany- cieknie to tu to tam...- ogolnie mysle ze dobra slubstancja do odbudowy.

Plany:

Chcialbym autko utrzymac raczej w orginalnym stanie- wzglednie zmodzic na GTI- ktore zawsze darze wyjatkowa sympatia. (Moje pierwsze auto to byl wlasnie GTI MK1 )

Oto GOLF :kox: (zasyfiony troszke, ale co tam....- zrobi sie...)

bc56bbe6400fb1fd.jpgbee8c0cbeac1c338.jpg

e4d33b8457f93642.jpg38d77a73352524b6.jpg

Pierwsze mody- nowe heble TRW:

5d0174f0426286df.jpg

3056eac3de8a5f00.jpg

1b838b9175a1a453.jpg

b1a77535544346c9.jpg

Autko otrzymalo imie :decayed:

Ochrzczony zostal imieniem: HELMUT :oklaski:

UP

Helmut otrzymal letnie buciory BORBET 7x15 z nowymi gumkami UNIROYAL 195/50/15

51bd56991a16cb55med.jpg1372380c6a85203dmed.jpg

W zeszlym tygodniu Helmut otrzymal takze srebrne poliftowe zegarki:

060d78571f32b3cfmed.jpge8facab6cd6d722cmed.jpg

... i wyczyszczone zostaly szkielka o oczkach przeciwmgielnych:

bf2bb2e6d7fba28dmed.jpg

widac ze fura BI TA :naughty::wink4:

Opublikowano

Miałem identycznego,teraz też patrzę za takim co by sobie go doprowadzic do perfekcyjnego stanu,z tym ze szukam 2.0GTI

Opublikowano
  • Autor

No ja tez chcialbym 2,0 GT-

...mnie sie marzy kolor -kasztanowy metalik- felgi matowe czarne/szare - oraz wnetrze lacznie z podsufitka w alkantarze i skorze. :)

Lubie to auto za to ze wszystko jest tak prosto rozwiazane :)[br]Dopisany: 17 Sierpień 2011, 11:53_________________________________________________

BI- Bielefeld TA- Teresa Andrzej 806- data naszego slubu 08.06 :wink4:

Opublikowano

No ja tez chcialbym 2,0 GT-

...mnie sie marzy kolor -kasztanowy metalik- felgi matowe czarne/szare - oraz wnetrze lacznie z podsufitka w alkantarze i skorze. :)

Lubie to auto za to ze wszystko jest tak prosto rozwiazane :)[br]Dopisany: 17 Sierpień 2011, 11:53_________________________________________________

BI- Bielefeld TA- Teresa Andrzej 806- data naszego slubu 08.06 :wink4:

Zupełnie jak mój wujek, "kupuję auto dla żony" :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie wymienilem szyberdach, bo poprzedni cos tam nie teges. Dziala, ale sie blokuje i jakos nie bardzo moglem go ustawic i tylko sie dalo uchylac, a juz zeby calkowicie otworzyc to trzeba takiego "pieska" podwazyc srubokretem. Wiec wymienilem caly na taki z mlodszego modelu. Pasuje P&P i chodzi nawet ciszej :naughty:

827830caa49d85c0med.jpg

Opublikowano

Grubo idziesz z modami :wink4:

Tygrys,masz jakis namiar na szrot w okolicach Bielefeldu,bywam tam czasami a często potrzeba różnych taili :wink4:

Opublikowano

zacny motorek bracik ma 75km i nawet ladnie sie tym jezdzi ;) bezawaryjnosci :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Grubo idziesz z modami :wink4:

Nie lubie siedziec w domu- a ze w B7 kazde modzenie bije ostro po portfelu, to wyzywam sie na Helmucie :evil:

Tygrys,masz jakis namiar na szrot w okolicach Bielefeldu,bywam tam czasami a często potrzeba różnych taili :wink4:

W mojej okolicy to najwiekszy to: http://www.kerstingjohaenner.de/impressum.php

Czesto tam bywam,- ceny nie najmniejsze, ale duzy wybor czesci.

Opublikowano

dzienks :wink4:

Opublikowano

a GT nie miały lotki/daszka na tylnej szybie ?

Opublikowano

GTI to miały ,mam taką klapę nawet gdzieś z lotką jakby ktoś chcial :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie sie nad ta lotka zastanawialem...

Kali S4- sprzedajesz cala klape czy tez tylko czesci z niej? No i jaka cena by byla? Jest w niej sprawna wycieraczka? :decayed:

Opublikowano

GTI to miały ,mam taką klapę nawet gdzieś z lotką jakby ktoś chcial :wink4:

a za ile?? robimy ot :naughty:
Opublikowano

Mógłbym ja zdekompletować jakby co. Wycieraczka była w niej,klapa ładna bez rdzy. W weekend bedę w domu to sprawdze czy mi jej brachol nie "przepuścił" :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No w sumie kompletna by byla interesujaca (kwestia ceny) bo w mojej juz rdza jest, wycieraczka wyzionela ducha, i szyba tylnia porysowana od drapania w zimie.

Opublikowano

a GT nie miały lotki/daszka na tylnej szybie ?

GTI to miały

...nie prawda :tongue4: ,bo GT już miały lotkę,nakładki na progach, dokładkę pod zderzakiem,a GTI czerwoną wstawkę na zderzakach,listwach i znaczek...

GT Specjal ma zawsze mfa więc jest to ori model..

Wygląda bardzo dobrze,chociaż pewnie już gnije jak to mk3,dlatego niema lotki,bo pewnie klapa wymieniona,a orygnalna jest przykręcona do szyby,a w zwykła niema otworów :)

Opublikowano

najbardziej podoba mi się wymian szyberdachu na poliftowy :decayed:

Opublikowano

Wlasnie wymienilem szyberdach, bo poprzedni cos tam nie teges. Dziala, ale sie blokuje i jakos nie bardzo moglem go ustawic i tylko sie dalo uchylac, a juz zeby calkowicie otworzyc to trzeba takiego "pieska" podwazyc srubokretem. Wiec wymienilem caly na taki z mlodszego modelu. Pasuje P&P i chodzi nawet ciszej :naughty:

827830caa49d85c0med.jpg

Pasuje z Polo,Passata i niektórych modeli T4 z tamtych lat :naughty::decayed:

Opublikowano
  • Autor

827830caa49d85c0med.jpg

Pasuje z Polo,Passata i niektórych modeli T4 z tamtych lat :naughty::decayed:

Dobrze wiedziec! :good: Dobrze ze napisales mi o tych otworach na lotke- wiem teraz ze samej lotki bez szyby nie mam kupowac. :notworthy: