Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwne odgłosy przedniego zawieszenia po wymianie na MTS'a - FILMIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Jakiś czas temu wymieniłem amory i spręzyny na MTS'a 40/40. Wszystko pięknie ładnie ale po wymianie z prawej strony pojawił mi się dziwny dzwiek, tak jakby McPerson "latał". Pomyślałem że coś może zostało źle skrecone wiec wyciagnełem go i na nowo został złożony, przez pół dnia tak jakby było ciszej i znów ten odgłos. Słychać go przy ruszaniu, wolnej jeździe, szczególnie na nierównościach.

Macie pomysł co może być przyczyną?? :mysli: Wahacze były wymieniane rok temu na wiosnę, dla formalności zostały sprawdzone i są git.

Zastanawiam się nad gumami, które trzymają sprężyne, nie były jakoś mocno poturbowane jak je wyciagałem ale kto wie :mysli:

Poniżej filmik z tym dźwiękiem :)

Dziwne odgłosy zawieszenia - Audi A4 B5.AVI

Opublikowano

o mam takie coś w golfie 4 na gwincie TA :kox: ktos pisał żeby odboje przesmarować czy coś, ja się jeszcze w to nie bawiłem bo aż tak jak u CIebie to nie słychać

Opublikowano
  • Autor

ale jak je przesmarować, całe czy jakoś tylko końcówki??

Opublikowano

Ja u siebie mam to samo na MTS smarowanie nic nie da ale te skrzypienie jest spowodowane twardym uszczelniaczem w tych amorach.

Opublikowano

No nie tak byc nie morze przecierz to sie jezdzic nieda...mam takie samo zawieszenie i jet ok. wez zdejmij kolo i dogladnij czy aby wszystko jest dobrze zlozone?

Opublikowano
  • Autor

Ja u siebie mam to samo na MTS smarowanie nic nie da ale te skrzypienie jest spowodowane twardym uszczelniaczem w tych amorach.

No ale gdyby było tym spowodowane to kazdy by tak miał :wink4:

No nie tak byc nie morze przecierz to sie jezdzic nieda...mam takie samo zawieszenie i jet ok. wez zdejmij kolo i dogladnij czy aby wszystko jest dobrze zlozone?

Juz dwa razy sciagalem i sprawdzałem i jest OK, normalnie założone. A moze przyczyna jest ta guma górna która trzyma sprezyne?? :mysli:

Opublikowano

Witam, panowie znaleźliście rozwiązanie na to stukanie?

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Hell no... :confused4:

Na dniach biore sie za rozkrecanie, planuje wymienić ta gume co trzyma sprezyne od góry, mam nadzieje ze pomoże :)