Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Klimatyzacja (nawiew) sama "zwalnia".

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem dziś dziwną rzecz. Otóż ustawiając nawiew na III kreseczki (temp. 18C) po jakimś czasie zwalnia mi on do II kreseczek :shocked: A nawet i do I kreseczki, jak tez stało sie dzisiaj. WTF? Czy komus też tak sie dzieje, czy moze to normalne?

Klima chyba nabita jest ok (ładnie chłodzi), ale to chyba nie ma związku z problemem. Uprzedzając pytania nie mam ustawionej funkcji AUTO, na panelu nie pali sie żadna czerwona diodka :)

Opublikowano

Chyba normalne,u mnie też tak jest... :)

Opublikowano

Bez funkcji Auto, chyba nie powinno, skoro ręcznie ustawiłeś nawiew i temperaturę. :mysli:

Opublikowano

Auto też zmniejszy siłę nadmuchu jak zbliży się do zadanej na wyświetlaczu temperatury, całkiem manualnie nie możemy tym sterować :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Bez sensu w takim razie to jest. Jesli chce aby mi wiało w nos z predkoscią III kreseczek, z temperatura 18C przez cała droge to auto powinno mi na to pozwolic, a nie samo sobie regulować :/ Ale kit z tym, ważne, że nie jestem sam i nie psuje mi sie klima ;)

Opublikowano

Auto chce być mONdrzejsze od Ciebie :decayed: gdybyś obniżył temperaturęna LO i wtedy regulował siłę nadmuchu to nie powinno zmieniać bo wali wtedy zimnem do bólu, ale pamiętam czy w b6 poniżej 18 jest LO :mysli: Tak w momencie osiągnięcia temperatury 18 stopni na czujnik komputer stara sięją utrzymać i przejmuje kontrolę.

Opublikowano
  • Autor

Auto chce być mONdrzejsze od Ciebie :decayed: gdybyś obniżył temperaturęna LO i wtedy regulował siłę nadmuchu to nie powinno zmieniać bo wali wtedy zimnem do bólu, ale pamiętam czy w b6 poniżej 18 jest LO :mysli: Tak w momencie osiągnięcia temperatury 18 stopni na czujnik komputer stara sięją utrzymać i przejmuje kontrolę.

Ta jest LO też. Z ciekawości jutro sprawdzę, jak sie będzie zachowywał nawiew na LO.

Opublikowano

Na LO nie powinno się nic z siłą nadmuchu zmieniać, kiedyś w a2 po montażu nowej sprężarki sprawdzałem na LO wydajność i tak namroziłem, że po ustawieniu spowrotem na 22 stopnie automat zaczął grzać pomimo 30 stopni na zewnątrz :gwizdanie: