dzik23 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 mam taki problem ze wiatrak sie nie wlacza (chodzi mi o ten za chlodnica) temp mam caly czas 90stopni nie wieksza nie mniejsza nie wiem czy po odpaleniu na zimno tez jest 90 ale sprawdze za jakis czas mial ktos moze taki problem?
serg77 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 ale który? są dwa, jeden od klimy i w razie przegrzania silnika włącza się też - to jest elektryczny (po prawej stronie patrzac jakby sie siedzialo za kierownica), a drugi wisko - w zaleznosci od temperatury obraca sie z roznymi obrotami - z lewej strony(to tak wszystko oczywiscie w skrócie)
dzik23 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 ten od przegrzania sie silnika wlasnie ;/
SotoM Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 PD i wisko... chyba nie bardzo... oba sa elektryczne. powinny sie właczyc oba jak tylko klimatyzacje właczysz. jesli po właczeniu klimy wentyle sie nie właczaja to jest ryzyko ze cos wybuchnie - rozczelni sie przewód klimy,zatrze sprezarka... musisz sprawdzic przede wszystkim na krotko wentylatory czy sa sprawne.
Bieniek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Klima za zawor bezpieczenstwa i nic sie nei stanie.Nie bedzie jednak chlodzic. Sprawdz bezpiecznik i sterownik wentylara,a przede wszystkim kable,ktore ida do niego.Sa miedziane i lubia sie ukruszyc. Zeby to sprawdzic wymontuj sterownik.Znajduje sie on za pasem przednim.Zaraz pod uszczelka,kolo lampy od strony pasazera.[br]Dopisany: 22 Sierpień 2011, 23:21_________________________________________________Tak wyglada: http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/77/75/08/1777750845
dzik23 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 klima dziala caly czas chlodzi jak teraz je odpalilem bylo troszke ponad 50 stopni jak wlaczylem klime to i tak duzy wiatrak nie chodzil:( teraz juz jest ciemno ale sprawdze jutro te kable, bo kurcze szkoda zeby cos sie zepsulo od tego
Stichy Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 PD i wisko... chyba nie bardzo... oba sa elektryczne. Chyba jednak tak Kolega ma 2004 AVF to juz nie ma wisco
SotoM Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 2004 AVF to juz nie ma wisco ten nie ma napewno... kurde nie przypominam sobie aby wentylator odkrecał jak pysk sciagałem w AWX...
gar.bik Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 O ile dobrze pamiętam wentylator sprawdzisz tez za pomocą Vaga przez test elementów wykonawczych...w grupie 01 engine.
wrclaguna Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 No i przy okazji trzeba sprawdzic bledy
dzik23 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2011 hmmm a oprocz tego wentylatora zobaczylem teraz ze podczas wlaczenia zaplonu zapala sie zolta kontrolka od elektroniki silnika jak zapalam auto to gasnie dzisiaj oddaje je do mechanika na wymiane rozrzadu oleju filtrow i sprzegielka alternatora no i powiem mu zeby zobacyzl na ten wiatrak mam nadzieje ze to nic powaznego
vertus69 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 To jak ci sprawdzili to auto na serwisie.Wczoraj kupiłeś a dzisiaj już problemy?
dzik23 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 na kompie zadnych bledow nie bylo.... dzis bylem w serwisie u nich i pytalem jak to mozliwe koles zaczal sie jakas i powiedzial ze mam przyjechac no ale zalatwiam papiery z autkiem i nie mam jak tam jechac bo autko bez papierow a w d*pie ich mam juz oddalem auto do mechanika[br]Dopisany: 23 Sierpień 2011, 21:23_________________________________________________okazalo sie ze wtyczka zasniedziala czy cos nie laczylo;P poruszylem i popryskalem prepaaratem wtyczke i smiga
Stichy Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 No to jednak dobrze mowia - nie posmarujesz nie pojedziesz
dzik23 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 No to jednak dobrze mowia - nie posmarujesz nie pojedziesz dokladnie tak jak napisales xD
Rekomendowane odpowiedzi