olovski Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 siemka pierwsze objawy sie pojawiaja uslizgu sprzegla wiec czeka wymiana planuje swapa na avf i zastanawiam sie czy jesli teraz wymienie sprzeglo w moim atj 6 gang 240mm to silnik avf bedzie pasil do skrzyni?? ogolnie w ktora strone to dziala moja skrzynia pasuje do silnika avf teraz jakie sprzeglo do tego z atj czy avf w sumie o to chodzi dzieki za wszelkie info
Łaszczu Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jam masz sprzęgło 240 i getrige 6 gang to będzie pasić(mowa o ATJ). BTW: a skrzynie w audi to generalnie wszystkie p&p. Prawie nie zależne od roczników.
olovski Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2011 am masz sprzęgło 240 i getrige 6 gang to będzie pasić(mowa o ATJ). BTW: a skrzynie w audi to generalnie wszystkie p&p. Prawie nie zależne od roczników. rozumiem ze jak teraz wymienie sprzeglo na to do atj-a a potem swapne na avf to nic nie bedzie kolidowalo
marewel Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 W AVF masz w 99% docisk SAC i czymś się różniące kolo dwumasowe,jak zalozysz komplet z ATJ to będzie pasować.
olovski Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W AVF masz w 99% docisk SAC i czymś się różniące kolo dwumasowe,jak zalozysz komplet z ATJ to będzie pasować. no to jeden problem z glowy:) lookalem na allegro ale pisze roznie ze komplet pasuje tylko do AVFa albo i AVF i ATJa gites dzieki za info
aju Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 co byś nie włożył będzie pasowało, jak klocki lego
Jarol Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jak wymieniasz sprzęgło kompletne z dwumasem to pakuj od razu jak najmocniejsze najlepiej z 2,0 BRD. Różnica w cenie niewielka a zwsze będziesz miał zapas na większy moment obrotowy do przeniesienia.
olovski Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jak wymieniasz sprzęgło kompletne z dwumasem to pakuj od razu jak najmocniejsze najlepiej z 2,0 BRD. Różnica w cenie niewielka a zwsze będziesz miał zapas na większy moment obrotowy do przeniesienia. pasuje calosc dwumas, tarcza, docisk lozysko z 2.0 do 1.9?? w BRD tez jest 240mm? seria u mnie ma wytrzymac kolo 420NM a jak z BRD?
Jarol Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ja mam włożony komplet z BRD do 1,9 i wszystko pasuje bez problemu. Ja mam 430Nm i sprzęgło radzi sobie z takim momentem bez najmniejszego problemu.
olovski Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ja mam włożony komplet z BRD do 1,9 i wszystko pasuje bez problemu. Ja mam 430Nm i sprzęgło radzi sobie z takim momentem bez najmniejszego problemu. Sachs czy LUK??
olovski Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2011 LUK kupowales po nr VIN czy po kodzie silnika? ewentualnie jakis numer heh wiec chyba nie ma sie co pakowac w ori sprzeglo do atj-a jesli zamierzam wsadzic avf tylko odrazu sprzeglo brd a skrzynie zostawic moja z B5
Jarol Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 LUK kupowales po nr VIN czy po kodzie silnika? ewentualnie jakis numer Ja kupiłem prawie nowe sprzegło z dwumasem od Alvaro on kiedyś miał na częsci całe A4 B7 z BRD. Numerów nie pamietam ale bez problemu sobie to sprawdzisz w Etce
aju Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 ja osobiście luk już nie kupuje, przejechałem się już dwa razy na tym ;(
olovski Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2011 ja osobiście luk już nie kupuje, przejechałem się już dwa razy na tym ;( no ja czytalem wlasnie ze Sachs sie zepsul i sporo osob wybralo LUKa aju cos wiecej w temacie tego sprzegla z LUKa??
aju Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 też tak słyszałem więc kupiłem luk-a, ślizgało się czasem przy ruszaniu, niby miało się ułożyć po 2 tygodniach wymienili na nowe i co..... ślizgało się przy pełnym bucie na 5 biegu Dali mi 3 sprzęgło ale sprzedałem nowe i wsadziłem sachs, lata odpukać bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi