Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Alarm - jest czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znam prefixu, więc go nie podaję.(Może swoją drogą ktoś mnie oświeci skąd to wziąć:))

Problem mój polega na tym:

dopiero co zakupiłem a4 1.9 tdi avant z 98 roku- po lewej stronie kierownicy mam diodę, która mt=rugnie sobie chyba 2 razy bezpośrednio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nastepnie dioda przestaje mrugać.Nie mam pojęcia czy w aucie jest alarm czy nie. Może uzbraja się w taki sposób i fukcjonuje?Bardzo prosze Was o podpowiedź czy to normalne, czy ewentualnie można to zmienic w ten sposob aby dioda mrugala caly czas po uzbrojeniu?

dziękuję i pozdrawiam

Johanus

Opublikowano

prefix dodaje sie podczas wpisywania nowego tematu

powyzej okienka do pisania wiadomosci masz rozwijalna liste i dajesz to co masz w swoim profilu czyli B5 AFN

zagladales pod maske czy masz zamontowana syrenke do alarmu?

Opublikowano
  • Autor

W którym miejscu jest ona umieszczona? Zaraz pojde i zerknę...Wiem gdzie umieszcza się prefix , natomiast nie mam zielonego pojęcia skąd mam go "wygenerować"

Opublikowano

teraz juz nic nie zrobisz z prefixem

sproboj zalozyc nowy temat i na samej gorze okna, ktore Ci sie pojawi zobaczysz liste do rozwiniecia z indeksem "prefix"

sluzy on do tego zeby precyzyjnie wskazac model auta i silnika, o ktore chcesz zapytac

syrenka do alarmu moze byc zamontowana wszedzie pod maska

wiesz jak wyglada?

Opublikowano
  • Autor

Aż taki ciemny nie jestem:), poradzę sobie...

Opublikowano

No to bracie:)

Pierwsza rzecz jaka trzeba sprawdzic to obecnosc syrenki

jesli jest a nie pipczy, to padla (albo cos innego)

jak masz diode wew auta a nie ma syrenki to cos bylo grzebane

chyba ze alarm masz jakis fabryczny i zamiast syrenki spiety jest z klaksonem

Opublikowano
  • Autor

odezwę sie za jakis czas, idę zobaczyc do wozu:) ale napiszcie jeszcze prosżę czy taka "procedura" uzbrajania jest mozliwa w standardowym alarmie?

dzięki

Opublikowano

ciezko stwierdzic z ta procedura...

Opublikowano

Witam

u mnie jest standardowy alarm i on uzbraja się przy zamykaniu drzwi. Na potwierdzenie syrena wydaje odgłos z tym że u mnie syrena musi być schowana w tylnym błotniku lub bagażniku bo wyraźnie z tamtej strony ją słychać. Wtedy zaczyna migać dioda, którą mam koło przycisków nad radiem. Dodatkowo o obecności alarmu świadczą szparki w słupkach środkowych skierowane w stronę drzwi za którymi znajdują się czujniki, oraz w lewym słupku na dole jest u mnie wyłącznik czujników, który się aktywuję gdybym chciał zamknąć samochód i jednocześnie zostawić kogoś w środku.

Najprościej wydaje mi się będzie jeżeli poszukasz czujników w samochodzie.

Pozdrawiam :quattro:

Opublikowano

fakt uzbrajania autoalarmu, potwierdzany dzwiekiem, to jest opcja, ktora mozna wlaczyc lbu wylaczyc. domyslnie jest ona wylaczona - zalecenie unii.

to czym masz zamontowany fabryczny alarm, najlatwiej sprawdzic, weryfikujac kody wyposazenia, ktore znajdują się na wklejce we wnece kola zapsowego oraz ksiazce serwisowe.

tutaj mozesz sobie przetlumaczyc http://igorweb.org/equidec/Default.aspx

Opublikowano
  • Autor

Super. Dziekuję bardzo za podpowiedzi Postaram sie w ten sposób sprawdzić.

Opublikowano

Najlepiej jest podpiąć VAG-a i będzie wszystko wiadomo czy alarm jest fabryczny czy nie :rolleyes:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie znam prefixu, więc go nie podaję.(Może swoją drogą ktoś mnie oświeci skąd to wziąć:))

Problem mój polega na tym:

dopiero co zakupiłem a4 1.9 tdi avant z 98 roku- po lewej stronie kierownicy mam diodę, która mt=rugnie sobie chyba 2 razy bezpośrednio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nastepnie dioda przestaje mrugać.Nie mam pojęcia czy w aucie jest alarm czy nie. Może uzbraja się w taki sposób i fukcjonuje?Bardzo prosze Was o podpowiedź czy to normalne, czy ewentualnie można to zmienic w ten sposob aby dioda mrugala caly czas po uzbrojeniu?

dziękuję i pozdrawiam

Johanus

wyjmij kluczyk,otworz okno, zamknij auto z otwartym oknem,poczekaj z minute,potem sprobuj otworzyc auto od srodka klamka,alb[br]Dopisany: 28 Luty 2008, 21:17 _________________________________________________albo rusz kiera,jak zawyje,albo kierunki zaczna migac to masz alarm