Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sportowy wydech do A4 B5 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i tu pies jest pogrzebany to już nie wiem co mam robić ;d

wyciać kata zrobić program i wspawać stylowe końcówy :decayed: NIC WIECEJ

Opublikowano
  • Autor

też tak właśnie myślalem ogłądając i czytając opisy innych b5 ;p

Opublikowano

dokładnie przynajmniej bez zbednych kosztów bo tego efektu co w 3.0tdi i tak nie uzyskasz

Opublikowano
  • Autor

A szkoda bo fajnie do brzmi :( eh miec spalanie diesla w benie i taki dzwiek .... czemu nie kupilem sobie s4 xd

Opublikowano

gróby przekrój rury powinien teoretycznie dać fajny efekt. ja się przymierzam zrobić tak u siebie. tylko zastanawiam się którego z dwóch tłumików sie pozbyć :D tego pierwszego czy tego zaraz przy wydechu

Opublikowano

gróby przekrój rury powinien teoretycznie dać fajny efekt. ja się przymierzam zrobić tak u siebie. tylko zastanawiam się którego z dwóch tłumików sie pozbyć :D tego pierwszego czy tego zaraz przy wydechu

zamiast kata przelot i amiast środkowego rura, tylny zostaw w spokój bo inaczej bedziesz miał zetorka :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się podejmuje w mojej niuni 1.9 -90km zrobić fajny wydech :D mam dużo różnych rór i rureczek może uda mi się coś osiągnąć ciekawego to oczywiście się pochwalę :D[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 21:18_________________________________________________

Ja się podejmuje w mojej niuni 1.9 -90km zrobić fajny wydech :D mam dużo różnych rór i rureczek może uda mi się coś osiągnąć ciekawego to oczywiście się pochwalę :D

no i oczywiście orypałem się cały dzień i nic z tego :D nie da się nic ciekawego osiągnąć tylko Kle Kle :D ale po wywaleniu środkowego tłumika i wspawaniu rury o większym przekroju bardzo wyraźnie odezwała się turbina choć kata już długo nie mam
Opublikowano

vMntEz9EUFM

Ten dość ładnie brzmi ;)
Opublikowano

no ja mam plan wymontowania przedostatniego tlumika. nie chodzi mi o dzwiek buczenia a podniesnienia bardziej dynamiki. katalizator wciaz mam i nie mam zamiaru sie go pozbyc (choc chodzi mi to po czapce).

co do zapodanych filmów z wydechami to b7 ma 3L po macha to ma czym wiac

polo to PD kazdy silnik inaczej pracuje i nie jednakowo te spaliny sa wydalane jak w sieczkarni na pompie... moze cos takiego bardziej pierdzi niz buczy

Opublikowano

no ja mam plan wymontowania przedostatniego tlumika. nie chodzi mi o dzwiek buczenia a podniesnienia bardziej dynamiki. katalizator wciaz mam i nie mam zamiaru sie go pozbyc (choc chodzi mi to po czapce).

co do zapodanych filmów z wydechami to b7 ma 3L po macha to ma czym wiac

polo to PD kazdy silnik inaczej pracuje i nie jednakowo te spaliny sa wydalane jak w sieczkarni na pompie... moze cos takiego bardziej pierdzi niz buczy

jak chcesz odczuć na dynamice to kata wywal a nie srodkowy, bo to nic Ci nie da, ale ogólnie nie oczekiwał bym cudów zwiazanych z wyciananiem tłumików czy katów

Opublikowano
Audi A4 1.9TDI wydech / engine sound exhaust

to robilismy z Piortkiem wyciagajac wezyk od podcisnienia :naughty:

tu masz na jednym przelotowym tłumiki za 45 zł.. reszta przelot

Opublikowano

Nie robiłem w swoim 1.9 eksperymentów z tłumikiem ale widzę po filmach że nawet w takim klekocie jakim jest właśnie 1.9 da rade uzyskać fajny dźwięk z wydechu. Ale tylko z wydechu bo motor 1.9 za dużo wrażeń nam nie dostarczy :decayed: Ale na pewno wywalenie kata nie wpłynie negatywnie na prace silnika. Grunt to dobrać dobrą średnicę wydechu i zrobić jeden pomyślany tłumik. Na pewno dół będzie lepszy i efekt dźwiękowy. A rzeczywiście 3.0 TDI to już jest inna bajka bo sam dźwięk silnika robi robotę:)

Opublikowano
Ale tylko z wydechu bo motor 1.9 za dużo wrażeń nam nie dostarczy decayed

no nie daje :naughty: jedzie równo jak 3.0 po sofcie

Opublikowano

Powiem Ci tak kolego dobrze zdłubane 1.9 jeździ jak 3.0 TDI w serii. Ale tylko pozornie bo ze startu nie ma szans i przy wyższych prędkościach też nie ma szans. Wszystko zależy kto szybciej wciśnie gaz:) Wierz mi bo to przerabiałem. Ale dobrze dłubane 3.0 TDI jest jak rakieta i na prawdę dużo może :wink4: A ten filmik nie jest dobrym przykładem!

Opublikowano

akurat to 1.9 to seryjne 3.0 pozostawia daleko z tyłu... to jest B5 1250 KG B7 3.0 1600? czy wiecej?

sorry za OT

Opublikowano

nie porównuj benzyny 3.0 do 1.9 TDI bo i tak przegrasz:) A po za tym robisz straszny przeskok z B5 do B7 więc się zastanów o czym rozmawiamy:)

Opublikowano

jak dla mnie to raczej nie ma to sensu zakladac szporta w dieslu ;/ dwururka prezenci sie bardzo piec :)

Opublikowano
nie porównuj benzyny 3.0 do 1.9 TDI bo i tak przegrasz:)

tu była mowa o 3.0 TDI, dwa, 3.0 w benzynie do samo :naughty:

Opublikowano

jak chcesz odczuć na dynamice to kata wywal a nie srodkowy, bo to nic Ci nie da, ale ogólnie nie oczekiwał bym cudów zwiazanych z wyciananiem tłumików czy katów

akurat o tym to ja wiem... doskonale wiem jaki bedzie tego efekt - na d*pie i plecach tego nie poczuje napewno... :) z tego co wiem to wydech w dizlu można zrobić prawie przelotowy wydech z tym ze musi być koniecznie w układzie co najmniej 1 tłumik by istniało ciśnienie spalin w wydechu...

kiedyś jak pracowałem na hamowni to modziłem - co jakas przeróba to auto na rolki i mozna było dewagowac co jak najlepiej z wydechem zrobic...

koles (przypomniało mi sie bo to juz dawno było )w pasku B5 zrobił przelotówkę całkowitą...mruczał przyznam ładnie ale na mocy to ojojjj stracił... wiec wspawał 1 tyłumik od czegos... i odrazu inny efekt - ładny pomruk (gorzej jak suszara zaczeła wiac-to juz szpeci) ale i auto lepiej ciut sie zbierało....

Opublikowano

hahaha co za gosc jestes rogass nie mam pytan :polew: :polew: :polew:

dzisiaj kolega zrobil przelot w 2.5 mega :kox: :kox:

moze pozniej jakis filmik bedzie