Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFB] czy można zakodować pilota bez vaga?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po rozłączeniu pilota od baterii nie działa pilot.Czy istnieje możliwość zakodowania go bez vaga? A4 rok 2000

Opublikowano

Witam weź pilota wsadź w drzwi trzymając przycisk od otwierania, i otwórz auto. Powinno zadziałać jeśli nie to zaraz po tej czynności wsadź do stacyjki pzdr

Opublikowano

Witam-dzięki za podpowiedź, próbowałem tak ale niestyty nic:( moze problem jest z tym, że w tej a4 mam jakiś tam modul konfortu- nie za bardzo się na tym znam). Chyba jednak pozostanie jakiś serwis. Dzięki i pozdrawiam[br]Dopisany: 16 Luty 2008, 12:55 _________________________________________________a no i jeszcze zapomnialem dodac, ze nie mam zamka w drzwiach (byl a moze nie byl-nie wiem) mam tylko w klapie i tylko dzieki temu moge dostac sie do auta. hej i czołem

Opublikowano

Nie rozumiem nie masz w drzwiach kierowcy ani pasażera zamka??

Opublikowano

czesc, ja to robilem tak i zadzialo:

wkladasz kluczyk do stacyjki, wlaczasz zaplon, drugim kluczykiem zamykasz auto (chyba moze byc bagaznik :P )

potem na pilocie naciskasz guzik otwarcia, w tym momencie alarm powinien sie odezwac i w tym momencie pilot zostaje sparowany (ale u mnie syrena sie nie odezwala ale i tak sie zakodowal)

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Niestety na forum zostałem wprowadzony w błąd we Wrześniu że sie nie da tego zrobić. Da sie to zrobić bez VGA nawet jak nie działają 2 komplety kluczyków. Widziałem na własne oczy w serwisie Audi, 5 minut roboty kosztowało mnie 50 zł :wallbash:

Opublikowano

Nie wiem z czym jest problem już kilka aut bez problemu tak zrobiłem więc nie rozumiem to jest dokładny opis.

1.Otworzyć zamek drzwi kluczykiem, i w ciągu 3 sekund nacisnąć przycisk na kluczyku

2. Powtórzyć czynność opisaną wyżej przy zamykaniu samochodu

Lub dal kilku kluczy

1. 1 klucz wkładamy do stacyjki

2. Drugim kluczem zamykamy samochód. (po stronie kierowcy lub pasażera).Wyciągamy klucz (używamy do tego klucza który chcemy zaprogramować)

3.Zapis pamięci 1 dla pierwszego klucza, raz przycisnąć przycisk, analogicznie miejsce 2 pamięci, dwa razy itd. !!! Każdy impuls będzie potwierdzony krótkim tonem alarmu lub błyśnięciem świateł awaryjnych.Podanie 4 impulsów musi odbyć się w ciągu 6 sekund.]

4. Odczekać 5 sekund po ostatnim wysłanym impulsie po czym nacisnąć krótko na przycisk.

samochód zostanie otworzony i programowanie klucza jest zakończone.

Zalecenie jest programować wszystkie klucze od nowa pzdr

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi- ide zaraz próbować i mam nadzieję, że wygram:))) bo troche cieżko wchodzić do samochodu otwierając bagażnik. Dam znać czy się udalo. Narrra[br]Dopisany: 17 Luty 2008, 11:07 _________________________________________________do grzanek85: no tak wyszło, że nie mam zamka ani od kierowcy ani od pasażera, A4 rok 2000 po lifcie, już chyba nie mial zamka od pasażera, a od kierowcy juz go nie bylo jak go kupilem-pewnie jakis niemiec zaszpachlowal:((( ciesze sie tylko ze w klapie zostawil. hej[br]Dopisany: 17 Luty 2008, 11:11 _________________________________________________witam-ciągle nic, albo ja coś zle robie, albo sztuczki zawodzą.

Opublikowano

Witam ponownie. Nic nie pomoglo:( Gdy próbowałem zakodowac przez zamek- opis z forum (ale w klapie, bo w drzwiach niestety nie mam) faktycznie zamrugał, ale nie zakodował. No to spróbowałem przez kompa- znajomy wskoczył podłączył Wag, no i nie mógł się połączyć z modułem komfortu, a gdy wszedł na centralny zamek to każdy kanał od 01 do 21 itd. był pusty.

No i pomyslalem, ze pojade do serwisu Audi i tez tak zrobilem (pomyslalem niech strace), no i nawet tamtejszy "magik" powiedział, że się poddaje, bo nie mam zamka w dzrzwiach, a przez tylna klapę ponoć nie idzie (chociaż steruje wszystkimi drzwiami).

Przed otworzeniem pilota wszystko działało a teraz jest lipa. Jak myslicie co teraz zrobić- nowa centralka i podróba klucza z allegro???? Pozdrawiam i czołem