wiesgaj Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Mam pytanie czy ten samochodzik był obniżany.A mój problem to jak przejeżdżam po leżących policjantach "szybciej" to dobija podwoziem nawet jak jadę sam.Boję się pomyśleć jak by był komplet załogi i bagaż.A zimą w koleinach? Jak chciałbym dźwignąć to zakłada się inne sprężyny?
pepik Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Wygląda na 1BE (-20mm), sprawdz wlepkę we wnęce na koło zapasowe tam będziesz miał oznaczenie zawieszenia. Swoja drogą to jest wysoko, może amorki się kończą skoro Ci stuka oczywiście jeśli masz 1BE to możesz zmienić sprężyny na 1BA i będzie seria i te 20 mm wyżej.
wiesgaj Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 W 6 rzędzie 2 od góry znalazłem 1BE czy o to chodziło.
pepik Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Tak kolego masz obniżone zawieszenie o 20 mm więc jeśli chcesz mieć wyżej to szukaj sprężyn 1 BA i teoretycznie będzie troche wyżej, a na Twoje 1BE napewno będą chętni
wrclaguna Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Te dobijanie to nie wina zawieszenia -20 mm szukalbym innej przyczyny . U mnie w starej B6 jest z - 60 mm i nic ni nie dobija
pepik Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Właśnie też mnie dziwi, że koledze dobija przy 1BE proponuję się przyjrzeć amorkom, może już słabo trzymają.
wiesgaj Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Byłem na przeglądzie po kupnie i diagnosta powiedział że amorki są ok. No i hulał by po jezdni,a prowadzi się go wspaniale .
pepik Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Często jest tak, że na diagnostyce pokaże Ci dobre wartości a w rzeczywistości amory nie trzymają, do pomiarów ze stacji diagnostycznej podchodziłbym z dystansem. Nie buja Ci autem na większych wybojach, nie znosi tyłu na zakrętach?
wiesgaj Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 No właśnie nie, prowadzi się go bardzo dobrze.
wrclaguna Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Posprawdzaj dokladnie zawieszenie tzn . lacznik stabilizatora , gumy , obejmy , drazki i koncowki
Rekomendowane odpowiedzi