Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] Obniżone zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy ten samochodzik był obniżany.A mój problem to jak przejeżdżam po leżących policjantach "szybciej" to dobija podwoziem nawet jak jadę sam.Boję się pomyśleć jak by był komplet załogi i bagaż.A zimą w koleinach?

Jak chciałbym dźwignąć to zakłada się inne sprężyny?

P1010130.jpg

P1010132.jpg

P1010131.jpg

P1010133.jpg

Opublikowano

Wygląda na 1BE (-20mm), sprawdz wlepkę we wnęce na koło zapasowe tam będziesz miał oznaczenie zawieszenia.

Swoja drogą to jest wysoko, może amorki się kończą skoro Ci stuka :mysli: oczywiście jeśli masz 1BE to możesz zmienić sprężyny na 1BA i będzie seria i te 20 mm wyżej.

Opublikowano

Tak kolego masz obniżone zawieszenie o 20 mm więc jeśli chcesz mieć wyżej to szukaj sprężyn 1 BA i teoretycznie będzie troche wyżej, a na Twoje 1BE napewno będą chętni :wink4:

Opublikowano

Te dobijanie to nie wina zawieszenia -20 mm szukalbym innej przyczyny . U mnie w starej B6 jest z - 60 mm i nic ni nie dobija :decayed:

Opublikowano

Właśnie też mnie dziwi, że koledze dobija przy 1BE proponuję się przyjrzeć amorkom, może już słabo trzymają.

Opublikowano

Byłem na przeglądzie po kupnie i diagnosta powiedział że amorki są ok. No i hulał by po jezdni,a prowadzi się go wspaniale .

Opublikowano

Często jest tak, że na diagnostyce pokaże Ci dobre wartości a w rzeczywistości amory nie trzymają, do pomiarów ze stacji diagnostycznej podchodziłbym z dystansem. Nie buja Ci autem na większych wybojach, nie znosi tyłu na zakrętach?

Opublikowano

Posprawdzaj dokladnie zawieszenie tzn . lacznik stabilizatora , gumy , obejmy , drazki i koncowki :)