mariusz1973 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów, Po wymianie akumulatora na nowy,auto odpaliło raz na rozrusznik i po zgaszeniu rozrusznik już się nie odzywa. Próbowałem go odpalić na zapych i pali bez problemu.Jaka może być przyczyna usterki,czy możliwe że rozrusznik się spalił?
IDUAL Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Po wymianie aku raczej nie możliwe by rozrusznik sie spalił. Jest wogle jakas reakcja na na przekręcenie kluczyka czy wogóle żadnej. \może automat w rozruszniku padł lub któryś kabel nie łączy.
OLIVER Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 A może kostka stacyjki od mówiła już
mariusz1973 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 po przekręceniu kluczykiem,kontrolki zachowują się normalnie,ale rozrusznik nawet nie pyknie,tak jak by nie dostawał prądu
OLIVER Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 po przekręceniu kluczykiem,kontrolki zachowują się normalnie,ale rozrusznik nawet nie pyknie,tak jak by nie dostawał prądu No właśnie i to trzeba sprawdzić ... Do rozrusznika dokładniej do automatu idą dwa kable : 1 - gruby z akumulatora przykręcony nakrętką m 8 na którym zawsze jest napięcie 12V 2 - cienki na wsówkę (sterujący..) na którym znajduje się napięcie 12V dopiero jak przekręcisz stacyjkę w położenie odpalania... I to właśnie trzeba posprawdzać Jeśli jest wszystko tak jak ma być to dopiero trzeba szukać przyczyny w rozruszniku Ja obstawiam brak sterowania...Czyli brak napięcia na kabelku cienkim po przekręceniu stacyjki ..które wiąże się z wypaloną kostką stacyjki...Oczywiście mogę się mylić ...
mariusz1973 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dzięki OLIVER,to zacznę od sprawdzenia tego co napisałeś,jak znajdę przyczynę to napiszę co było.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi