Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKE] Strzały z wydechu przy 5000 RPM ... 2.0 T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako ze jest to mój pierwszy post, sorry za jakiekolwiek niedociągnięcia. Szukalem czegoś podobnego w wyszukiwarce i znalazło co prawda 12 str, ale nic nie było związanego z moim problemem, jeżeli temat juz był poruszany na forum to sorry.

Wiec jak w temacie A4 B7 2.0T BKE w momencie gdy silnik wejdzie na obroty (od 5000 RPM i dalej) strzela z rury wydechowej. Dzieje sie tak gdy silnik jest ciepły. Od 5000 RPM i wyżej ciągnie normalnie (nie dusi sie, tylko jest strzał z rur). Auto nie posiada instalacji LPG. Niżej wklejam filmik. Będę wdzięczny za pomoc :)

Opublikowano

ja tu problemu nie widzę, nie jeden by tak chciał mieć, auto po remapie? jak dla mnie to może źle obroty odczytujesz, zachowanie wydechu jak na ograniczniku obrotów albo potrójne dodanie gazu a nie jednostajne może spowodować przelanie beny i samozapłon w wydechu i taki efekt, ja tak się bawię swoim 5.4 dla takiego właśnie strzału z wydechu

Opublikowano

odcinka, wszystko jest ok

Opublikowano

Dzięki za pomoc :) Odczytuje RPM dobrze, od 5k zaczyna sie strzał, nie ważne czy potrojnie dodam gazu czy nie. Trochę wcześnie ta odcinka :P

Opublikowano

obrotomieerz działa z opóznieniem

dodawaj stopniowo gazu, wówczas zobaczysz przy jakich obrotach masz odcinkę

Opublikowano

tez tak cche