Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Nie działa kompresor. Czujnik położenia klapy recyrkulacji V113-G143

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W związku z tym, że klima mi już słabo chłodziła ( takie miałem odczucie ) postanowiłem dobić czynnika.

Gdy pojechałem do fachowca ten podpiął maszynę i stwierdził iż nie było gazu i trzeba go dobić.

Dowalił 600g ale dalej kicha.

Stwierdził, że sprężarka nie uruchamia się. Powiedział, że prawdopodobnie uszkodzony jest elektrozawór lub sama sprężarka.

Dodatkowo na chłodnicy klimy mam dwie nie szczelności na takich rurkach z boku, podobno nie da się tego naprawić i trzeba nową chłodnice kupić.

Po podpięciu vaga, wyskakuję błąd : Czujnik położenia klapy recyrkulacji V113-G143 przekroczona wartość adaptacji.

Wycenił mi naprawę na 2500 PLN

Co radzicie koledzy ?

Opublikowano

Nie wiem jakie ceny sa za tekie usługi w stolicy ale to chyba przesada. Ja z tym błedęm jeżdżę cały czas i bez stresu. Jedyne co trzeba zrobić to wymienić silniczek klapki. Poszukaj byl o tym temat. Podjedź do innego klimaciarza i niech oceni sytuacje. Bo nawet z wymianą sprężarki i chłodnicy nie zapłacisz 2500zł :/ Najlepiej napisz do chłopaków lokalnych spotach albo najlpiej podjedź na taki to chłopaki posłuchaja i doradzą.

Opublikowano

[/b]

Wycenił mi naprawę na 2500 PLN

:angry:

Dowalił 600g

max 520

Opublikowano

Czyli co prawdopodobnie chcieli mnie naciągnąć ?

Jeszcze nie dawno temu czułem jak mi nogi marzną od klimy więc raczej by się sprężarka nie popsuła.

Podjadę jeszcze do mojego mechanika, gdyż ten co mi ocenił klimę to byłem u niego przy okazji na urlopie po drodze ...[br]Dopisany: 03 Wrzesień 2011, 20:12_________________________________________________Mam diagnozę klimy...

Podobno padła sprężarka i puściła opiłki w obieg.

Dodatkowo padł jakiś zawór rozprężeń.

Koszt naprawy w okolicy 2 tys zł.

Trochę jestem podłamany taką wiadomością.

Co sadzicie na temat zakupu używanych sprężarek z allegro ?