Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARM] Uszkodzona pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Potrzebuje pomocy. Na dniach padła mi pompa paliwowa .po oględzinach mechanik zawiadomił mnie abym poszukał pompy tych nr OE 8D0906091A . Co najgorsze nigdzie w mieście nie znalazłem takiej pompy o tych nr . Przeglądałem neta i również nic . Oryginalna pompa z innym nr OE za 700 zł zdaniem mechanika nie będzie pasować.

Opublikowano

Po pierwsze zmień mechanika. Zadzwoń sobie do serwisu i powiedz że jestes zainteresowany pompa paliwa do Twojego auta. Podasz numer VIN i po tym dojdzie jaką masz pompe i powie Ci cene. Ty stwierdzisz że za dużo i poprosisz żeby podał Ci numer tej pompy. I ewentualenie jaką jeszcze mozesz zastosować. Ja tak robiłem u siebie. Też nie mogłem znaleść z tym samym numerem i podał mi numer innej i się znalazła. Bo numer ten oznacza tez ciśnienie jakie wytwarza pompa (przynajmniej tak powiedział mi Pan z serwisu)

Druga sprawa to to że końcówki numeru pompy mogą się zmienić pod upływem czasu.

Opublikowano

Zmień mechanika :)

Też padła mi pompka paliwa, założyłem od 1,8 i pompuje już ponad rok paliwo.

Pzdr!

Opublikowano

ta sama pompa jest w 1,6 i 1,8 8D0906091A-->8D0906089

Opublikowano
  • Autor

Powiem wam szczerze , że myślałem tak jak wy . Co do mechanika to sam jestem w szoku , bo robię auta u niego od ponad 9 lat i nigdy nie narzekałem wręcz przeciwnie . Zawsze robił szybko tanio i co najważniejsze solidnie! no nic możne jednak przekonam go do swoich racji ; ) pzdr i dam znac jak zrobie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam chciałbym się podpiąć pod temat

mi po trzech latach uzytkowania wysiadła pompa paliwa. do 2.8 jaka była by najlepsza czy coś możecie zaproponować, żeby była wydajna i dobra

pozdrawiam i dzięki

Opublikowano

Bardzo wydajnej nie potrzebujesz bo sądząc po silniku nie będziesz nic modził. Pompa paliwa była w Twoim roczniku ta sama w 2.6 i w 2.8. Rozbiera się teraz trochę angoli na forum. Popytaj chłopaków jak cenowo i zabieraj. Widzę że w technicznym jesteś nowy. Jest na forum dział części i jeżeli będziesz miał parcie na nówkę chłopaki sprawdzą Ci w etce numer i polecą Ci naszego forumowego dostarczyciela części. :wink4: