Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Problem po wymianie sondy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jakiś czas temu pisałem o moim problemie z utratą mocy w moim aucie. Ostatnio wiozłem się za wymianę 2 sondy... co się okazuje po wymianie auto troszkę odżyło ale nadal wywala mi błąd 17522... co jest grane?? Dodam ze po wymianie jeździłem cały czas na benzynie... Auto jedzie lepiej w górnej partii obrotów ale dół jest nadal kiepski... Co z tym robić??

Opublikowano

sprawdz połączenie na kostce i wiązkę do ECU może tam jest problem, błąd oznacza jak by przerwę w obwodzie(wysoka rezystancja)

Opublikowano

masz katalizator ??

Opublikowano
  • Autor

Nie został wyrzucony a na jego miejsce wstawiony zamiennik rekomendowany tu na forum... z tuleja oddalającą sonde... Ale jak patrze na innych forach to spece którzy przerabiają układy wydechowe znacznie dalej oddalają tą sonde... tak ok 7-10cm... może tu leży problem???

Opublikowano

przerabiałem ten problem już kilkoma autami bez kata. wszystkie z tulejką redukcyjną i we wszystkich był identyczny problem. byc może tulejka jest zrobiona ze złego materiału i za mocno nagrzewa sonde :mysli: to są tylko domysły. wrzuć sonde bez tulejki i pojezdzij. checka nie powinno wywalić.

Opublikowano

7-10cm to troche za dużo. tak mi się wydaje

Opublikowano

Zabawa z tulejkami to średnie rozwiązanie :mysli: Nie lepiej 2 sonde wyciąć programowo ?

Opublikowano

Zabawa z tulejkami to średnie rozwiązanie :mysli: Nie lepiej 2 sonde wyciąć programowo ?

najlepiej :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czyli co spróbować ją oddalić???

Opublikowano

Witam jestem właśnie po wycięciu programowo sondy drugiej mam juz spokój nie wywala błedu gaz ustawiony na korekty krotki i długie sondy .Robiłem to we wrocku wrocław-żerniki chip-tronick 3 godziny roboty i spokój .

Opublikowano

jak możesz to napisz jaki koszt wywalenia 2 sondy,program też robiłeś?

Opublikowano

powiem tak ceny są różne znalazłem za 500 dwa miesiące było taniej 3 godziny roboty samą sondę a programem chce 100 za silnik avj

Opublikowano

powiem tak ceny są różne znalazłem za 500 dwa miesiące było taniej 3 godziny roboty samą sondę a programem chce 100 za silnik avj

to lepiej sie na jakies grupowe zapisac i przy okazji podniesc moc :)

Opublikowano

czyli dołożyć drugie tyle ,robić program i przy okazji 2 sondę usunąć z zawczasu(choć dobra i kat też)

Opublikowano

czyli dołożyć drugie tyle ,robić program i przy okazji 2 sondę usunąć z zawczasu(choć dobra i kat też)

ja bym sie nawet nie zastanawial[br]Dopisany: 06 Wrzesień 2011, 22:47_________________________________________________masz

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=219304.msg2613065;boardseen#new

zrobisz dwie pożyteczne rzeczy za jednym razem :wink4:

Opublikowano

właśnie o to chodziło ale softa będę robił dopiero styczeń lub luty i właśnie tam u p.Witka.Dzięki za linka.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie... dziś próbowałem zabawy z tulejkami oddalającymi. jest trochę różnicy czym jest ona dalej (auto lepiej się zbiera) ale nadal nie jest to to co powinno być. Jak to wyregulować żeby była w takim punkcie aby nie podawała jakiś glupot do ECU???