Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dwumas+sprzęgło - szybkie pytanko, czy będzie pasował

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako, że musze wymienić ww. części (sprzęgło wysoko łapie + po rozgrzaniu i jeździe w mieście zaczyna szarpać przy ruszaniu), mam pytanko.

Czy poniższy zestaw będzie pasował w 100%? Czy jest cały cały komplet ze wszystkimi śrubami itd. potrzebnymi do montażu? Czy trzeba jeszcze coś dokupić?

http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-audi-a4-130-km-1-9-tdi-awx-i1760155638.html

Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje (nie znam się, przyznaje). Czy jest możliwe, że jest to zestaw do silnika o mnijeszej mocy, a pasuje też do AWX? Dąże do tego, czy te 130KM co ma AWX to będzie jego max? Czy w przyszłości wgrywając program np. na 160KM nie będzie sytuacji, że się okaze, że te 130KM to max co to sprzęgło i dwumas wytrzymają? Idzie to jakos sprawdzic przed zakupem? (np. po jakichś numerach)

Pozdr.

Opublikowano

tu masz do AWX... pewnie 228mm... a wytrzymuje i tak więcej...

to jest OK ale ostatnio trochę podróbek LUKa się pojawiło więc faktura konieczna :wink4:

koledzy jeżdżą po programach i dają radę... jak nie strzelasz z niego to też pojeździsz... dobre sprzęgło można zarżnąć w kilkanaście minut

Opublikowano
  • Autor

Czyli będzie pasować :good:

Właśnie ciekawi mnie cena :/ Bo u mnie w mieście krzyczą sobie mechanicy około 2200-2300 za taki zestaw LUKa, a tu 1650 :/ am nadzieje, że nie wpieprze się w podróbke :/ Idzie jakos je rozpoznać?

Początkowo chciałem w sumie Sachsa, ale z tego co widze na allegro całe zestawy to chyba towar deficytowy, a kupowanie "po kawałku" jakoś mnie nie przekonuje :/

Opublikowano

Witam koledzy widze ze temat jest o sprzegle :) ile u was w miescie wolaja za wymiane sprzegla? :hi:

Opublikowano

Witam koledzy widze ze temat jest o sprzegle :) ile u was w miescie wolaja za wymiane sprzegla? :hi:

od 250zł wzwyż zalezy jaki warsztat

Opublikowano

aha dzieki :)

Opublikowano

u mnie 300

Opublikowano

to chyba nie jest tak drogo jak 300zl. u mnie kiedyś pytałem sie to jeden mechanik 500zl chciał... nie wiem czy było gorąco tak ze grzało mu na głowę :decayed:

Opublikowano

Ja bym z allegro nie kupił zbyt duze prawdopodobienstwo podróby. Są sprawdzeni sprzedawcy na forum i z ich usług raczej bym skorzystał.

Ja za wymianę sprzegla zapłaciłem 300zł